Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Ανακοινώσεις

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης από πολύ νωρίς έχει αντιληφθεί ότι μόνο μέσα από την παροχή μουσικής εκπαίδευσης αξιώσεων μπορούν να προχωρήσουν τα μουσικά πράγματα στη χώρα μας.
Και αυτό ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα μουσικά όργανα.

Έτσι το 1996 ξεκίνησε η συνεργασία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με τη Σχολή Λαϊκής Μουσικής του Θανάση Πολυκανδριώτη και δημιουργήθηκαν οι "Επόμενοι", όπως αποκαλεί ο Θανάσης Πολυκανδριώτης τα νέα γενιά άξιων μουσικών.  Ξεκίνησε επίσης η έκδοση έργων και μεθόδων του Θ. Πολυκανδριώτη από τον εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας. Ανάμεσα στις εκδόσεις, η "Λαϊκή Αρμονία", βιβλίο το οποίο κάλυψε ένα μεγάλο κενό  στην ελληνική μουσική βιβλιογραφία όσον αφορά στις μεθόδους για την εναρμόνιση των λαϊκών δρόμων.
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και οι άοκνες προσπάθειες του καταξιωμένου συνθέτη και ερμηνευτή δικαιώθηκαν, αφού το μπουζούκι και τα υπόλοιπα όργανα της Νεοελληνικής Λαϊκής Αστικής Μουσικής -μαζί με τα όργανα της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής- πήραν τη θέση που τους αξίζει στις ωδειακές σπουδές.
Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού δίνει νέο νόημα και προοπτική σε όλους τους μαθητές μπουζουκιού, τζουρά, μπαγλαμά αλλά και τους μαθητές όλων των οργάνων της Ελληνικής Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής, αφού το Ωδείο Φίλιππος Νάκας έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας για τον Τομέα Ελληνικής Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής και οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ισότιμοι με τους τίτλους των οργάνων της κλασικής μουσικής.
Μέσω της απόφασης αυτής οι σπουδές εμπλουτίζονται με ένα πλήρες πρόγραμμα γενικών και θεωρητικών μαθημάτων που παρέχει το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ώστε οι απόφοιτοι του Τομέα να είναι ολοκληρωμένοι κατηρτισμένοι μουσικοί, έτοιμοι να ενταχθούν με αξιώσεις στη μουσική βιομηχανία, παραγωγή, εκτέλεση ή και στη μουσική εκπαίδευση από τη θέση του δασκάλου.
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, πλαισιωμένος από εξαιρετικούς δασκάλους-σολίστ, όπως οι Αλέξανδρος Ψωμόπουλος, Αλέξανδρος Κουβέλης, Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος, συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στα παραρτήματά του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ.:  2103634000

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ