Η Mουσικοθεραπεία (Music Therapy) υπάγεται στις Θεραπείες μέσω Τέχνης. Είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπευτική παρέμβαση που αξιοποιεί το δημιουργικό δυναμικό του ανθρώπου και την έμφυτη ικανότητα του για μουσική έκφραση και επικοινωνία. Στόχοι της μουσικοθεραπείας είναι η βελτίωση της συναισθηματικής, σωματικής, κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης του ατόμου και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του. Πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο μουσικοθεραπευτή που έχει εκπαιδευτεί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα μουσικοθεραπείας.

Ο Τομέας Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας περιλαμβάνει:

 • Ατομικές και Ομαδικές Συνεδρίες Μουσικοθεραπείας για παιδιά και νέους με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες (Ιπποκράτους 41, Αθήνα και στο παράρτημα Γλυφάδας)
 • Ατομικές και Ομαδικές Συνεδρίες Μουσικοθεραπείας με κύριο άξονα την Κοινοτική (ή Κοινωνική) Μουσικοθεραπεία - Community Music Therapy και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και νέων με σοβαρές δυσκολίες και αναπηρίες σε κοινωνικά δρώμενα όπως οι συναυλίες. Κύριοι στόχοι η κοινωνική ένταξη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους (Ιπποκράτους 41, Αθήνα και στο παράρτημα Γλυφάδας)
 • "Σεμιναριακό Κύκλο Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία" διάρκειας 40 ωρών, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων ή με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (Διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο από το 2014 έως σήμερα, Ιπποκράτους 41, Αθήνα)
 • "Σεμιναριακό Κύκλο Μουσικοθεραπείας - Advanced Level", διάρκειας 38 ωρών, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων ή με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (Ιπποκράτους 41, Αθήνα)

   

  Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας είναι η Πελίνα Ευαγγέλου
  Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).

  Επιστημονική Συνεργάτις: Ντόρα Ψαλτοπούλου, Μουσικοθεραπεύτρια PhD, MA-CMT
  Eπίκουρη Καθηγήτρια Μουσικοθεραπείας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.