Ο Τομέας Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η μουσική εκπαίδευση σήμερα. Δημιουργήθηκε με πρόβλεψη των αλματωδών εξελίξεων του μουσικού χώρου, προκειμένου να προετοιμάσει μουσικούς που θα αντεπεξέλθουν με άνεση στην εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας και ταυτόχρονα θα κινήσουν τα νήματα της σύγχρονης μουσικής σύνθεσης και εκτέλεσης.

Έχει επανδρωθεί με τους πλέον αναγνωρισμένους μουσικούς-καθηγητές με ενεργό δράση και μεγάλη προσφορά στον τομέα της σύνθεσης, της ενορχήστρωσης, της δισκογραφίας και της εκτέλεσης. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από τις τελειότερες μονάδες δημιουργίας και επεξεργασίας ήχου.

2 χρόνια στην Αθήνα - 2 χρόνια στη Βοστώνη για το Bachelor

Κάθε απόφοιτος του Τομέα Μοντέρνας Μουσικής έχει τη δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς εκπαιδευτικών μονάδων (credits) με στόχο τη μείωση μέχρι και δύο χρόνια των σπουδών στο Berklee.

Βάσει της συμφωνίας του Ωδείου με το Berklee College of Music, οι απόφοιτοι του Κύκλου Σπουδών Διπλώματος (Εντατικού τμήματος) θεωρούνται από το Berklee ικανοί να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 3ο έτος σπουδών του Κολεγίου και τον επόμενο χρόνο να αποκτήσουν Bachelor από το Berklee. Κατ' αυτόν τον τρόπο συντομεύουν τις σπουδές τους στην Αμερική κατά δύο χρόνια, αφού τα δύο πρώτα χρόνια σπουδάζουν στην Αθήνα στο Εντατικό Τμήμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Η συναυλία αποφοίτησής τους αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, καθώς οι ίδιοι την προετοιμάζουν μουσικά αλλά και οργανωτικά και είναι υπεύθυνοι για κάθε λεπτομέρεια καθώς και για το τελικό αποτέλεσμα που παρουσιάζεται στο κοινό και στην επιτροπή του Ωδείου.

 CURRICULUM TRANSFER / Μεταφορά ύλης- εκπαιδευτικών μονάδων στο Berklee | Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

  • Επίπεδα:
    8
  • Εβδομαδιαία διάρκεια:
    40'