Ρεσιτάλ πιάνου Δημήτρης Παπακυριαζής | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Ρεσιτάλ πιάνου Δημήτρης Παπακυριαζής | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"

Διανύοντας τον 34o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.

----

Γεννημένος το 2002, ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Αθηναϊκό ωδείο σε ηλικία 8 χρονών με την πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Εύη Μαρινάκη. Έχει αποσπάσει σε Διαγωνισμούς Πιάνου: B’Βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που διοργάνωσε ο όμιλος UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος το 2022, Γ’ Βραβείο στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην Άνδρο το 2022, Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν το 2019 και Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν 2012. Επίσης έλαβε μέρος στον 18th International Piano Competition MozARTe στην Μουσική Ακαδημία Κολωνίας- Άαχεν καθώς και στον César Franck International Piano Competition στις Βρυξέλλες το 2022. Τον Ιούνιο του 2019 πήρε το Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα. Τον Ιούνιο του 2021 πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Παράλληλα είναι κάτοχος των Grade 5,6,8 και του Διπλώματος DipLCM στο πιάνο από το London College of Music.
Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια-masterclasses πιάνου με τους Andreas Frölich, Vincenzo Balzani, Philippe Raskin, Aline Artignan, Lilia Boyadjieva, Παύλο Γιαλλουράκη, Χρίστο Παπαγεωργίου, Κάρολο Ζουγανέλη, Μαρτίνο Τιρίμο και Δημήτρη Τουφεξή. Από το 2021 ξεκίνησε κύκλο σπουδών με την διεθνούς φήμης Πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών ως πιανίστας, σε καλλιτεχνικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ηρώδειο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ο Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός", το θέατρο "Άννα και Μαρία Καλουτά", το μουσείο Μπενάκη και το θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.
Τον Δεκέμβριο του 2021 έλαβε μέρος στην συναυλία-αφιέρωμα σε νέους καλλιτέχνες που διοργάνωσε ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχικού “Η ΕΥΤΈΡΠΗ”. Tον Αύγουστο του 2022 στα πλαίσια του 16ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, πήρε μέρος στην συναυλία "Οι Πιανίστες". Toν Οκτώβριο του 2022 επιλέχτηκε να παίξει μετά από ακρόαση στο Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής (ΕΛΣ) σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 συνοδεύει την τάξη Μονωδίας της διεθνούς φήμης Σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου στο Αθηναϊκό Ωδείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J. S. Bach: Italian Concerto F Major BWV 971

J. S. Bach - F. Busoni: Toccata and Fugue in D Minor BWV 565 for Piano Solo

F. Liszt: Liebesträum No 3 in A-flat Major, S.541

J. Brahms: Rhapsody in G Minor Op.79 No 2

S. Rachmaninoff: Prelude in G Minor, No 5 Op. 23

Cl. Debussy: Suite Bergamasque (Clair de Lune)

G. Gershwin: Rhapsody in Blue for Piano Solo
 


 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ