Ρεσιτάλ κιθάρας Γιώργος Περράκης | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Ρεσιτάλ κιθάρας Γιώργος Περράκης | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"

Διανύοντας τον 34o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.

---

O Γιώργος Περράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000. Σπούδασε κιθάρα στην τάξη του Φραγκούλη Καραγιαννόπουλου στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Υμηττού) και πήρε το Δίπλωμά του με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και α' βραβείο, τον Ιανουάριο του 2020. Συνέχισε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά, με καθηγητή τον Αθανάσιο Νάστο, λαμβάνοντας τα πτυχία της Αρμονίας και της Αντίστιξης στο Εθνικό Ωδείο.
Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και masterclass με σημαντικούς καλλιτέχνες και καθηγητές κιθάρας, όπως οι Rovshan Mamedkuliev, Marco Tamayo, Dejan Ivanovic, Zoran Dukic, Aniello Desiderio, Roberto Aussel, Gabriel Bianco, Anton Baranov, Ευάγγελος Ασημακόπουλος, Έλενα Παπανδρέου, Αντώνης Χατζηνικολάου κ.ά. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 παρακολουθεί μεταδιπλωματικά μαθήματα με καθηγητή το Μιχάλη Κονταξάκη.
Έχει επίσης συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ κιθάρας, με σημαντικότερες διακρίσεις το 1ο Βραβείο στο "Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης" (από κοινού με τον Δημήτρη Βαλαβάνη) και το 3ο Βραβείο στις "Γιορτές Κιθάρας 2020", στην κατηγορία σολίστ. Ξεχωριστή εμπειρία θεωρεί τη συμμετοχή του στο "Art Campus 2019 – Διεθνείς Κιθαριστικές Συναντήσεις" του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής".
Αποτέλεσε μέλος του Hesperia Guitar Ensemble από το 2011. Ως μέλος του έχει βραβευθεί με 1ο Βραβείο στην κατηγορία "Κιθαριστικά Σύνολα" & με Ειδικό Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Έργου Έλληνα Συνθέτη στο 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, έχει συμμετάσχει σε ηχογράφηση των "Αιγαιοπελαγίτικων Σκίτσων" του Κώστα Γρηγορέα καθώς και σε πολλές συναυλίες (Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Θέατρο Απόλλων, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Δημαρχείο και Δημοτική Πινακοθήκη Ερμούπολης, 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών).
Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Σουίτα BWV 997
I.    Praeludio
II.   Fuga
III.  Sarabande
IV.  Gigue
V.   Double

Francis Kleynjans (1951) - Arabesque en forme de Caprice (Sur le tombeau de Tarrega) op. 99

Roberto Gerhard (1896-1970) – Φαντασία για κιθάρα 

Joaquín Turina (1882-1949) – Σονάτα για κιθάρα op.61
I.   Allegro
II.  Andante
III. Allegro vivo

Andrew York (1958) - Just How Funky Are You


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 | ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ