Ρεσιτάλ φλάουτου Ραφαηλία Κόντου - πιάνο: Ι. Πολυζωΐδου | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Ρεσιτάλ φλάουτου Ραφαηλία Κόντου - πιάνο: Ι. Πολυζωΐδου | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"

Διανύοντας τον 34o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Η Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το ρεσιτάλ φλάουτου μιας αξιόλογης νέας φλαουτίστριας, της Ραφαηλίας Κόντου. Στο πιάνο συνοδεύει η Ιωάννα Πολυζωΐδου.

Η Ραφαηλία Κόντου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1998. Eίναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) με ειδίκευση στο φλάουτο, στην τάξη της καθηγήτριας Κατερίνας Τσεντς. Απο τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Π.Μ.Σ. «Επιστήμες και Τέχνες της Μουσικής» του ΠΑΜΑΚ. 

Έχει λάβει το Β βραβείο σε διαγωνισμό κονσέρτου μεταξύ των ειδικευομένων του ΠΑΜΑΚ (2019),  το Β βραβείο στον διαγωνισμό Orpheus Soloists (2022)  και το Α βραβείο στον διαγωνισμό της UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος (2020). 

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω βραβεύσεων ερμήνευσε, ως σολίστ με συνοδεία ορχήστρας, το κονσέρτο του Ch.W.Gluck στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ως αριστούχος φοιτήτρια επιλέχθηκε επανειλημμένα να ερμηνεύσει ως σολίστ απαιτητικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου στο Μέγαρο Μουσικής και σε άλλες σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα. 

 

Πρόγραμμα 

P. O. Ferroud Three Pieces for solo flute
I. Bergère Captive
II.Jade
III.Toan-Yan. La fête du double Cinq

G. Fauré
Fantasie op.75, for Flute and Piano

F. Doppler 
Airs Valaques op.10, for Flute and Piano

F. Schubert 
Sonata in A minor “Arpeggione” D.821, Arranged for Flute and Piano
I. Allegro moderato
II. Adagio
III. Allegretto


TETAΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | ΩΡΑ 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 45 ΧΑΡΙΛΑΟΥ| ΤΗΛ.:  2310320560