Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για πιάνο
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για πιάνο

Tο πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους σπουδαστές μουσικής ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους.


Πρόγραμμα Υποτροφιών 2023/24

Θα δοθούν συνολικά 47 υποτροφίες σε  σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 31 ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο ελληνικός διαγωνισμός προβλέπει τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας αξίας 2.000,00 Ευρώ σε σπουδαστή που φοιτά σε αναγνωρισμένο Ωδείο, Μουσική Σχολή ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, με ειδίκευση στο πιάνο και έχει γεννηθεί μετά την 1η Απριλίου 1998.
Για το Πρόγραμμα Υποτροφιών που αφορά στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής και να την καταθέσουν ή αποστείλουν στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, 106 80 Αθήνα.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από βιντεοσκοπημένες εκτελέσεις δύο έργων σε μορφή .MOV ή .MP4. Δεκτά γίνονται επίσης download links (π.χ. WeΤransfer),  YouTube links κ.ά.
Η ποιότητα του ήχου και του βίντεο δεν θα επηρεάσει την τελική διαδικασία αξιολόγησης  
Η συνολική διάρκεια των δύο έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά
Τα δύο έργα πρέπει να ανήκουν σε δύο διαφορετικές εποχές της μουσικής

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών του έτους 2023/2024 είναι η 30ή Νοεμβρίου 2023
Διαδικασία επιλογής: Αρχικά μέσω των υποβληθεισών βιντεοσκοπημένων εκτελέσεων και στη συνέχεια μέσω ζωντανής ακρόασης που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας στις 27 Ιανουαρίου 2024. Όσοι από τους αιτούντες κληθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή ακρόαση, θα πρέπει να ερμηνεύσουν και πάλι δύο έργα από δύο διαφορετικές εποχές της μουσικής, διάρκειας μικρότερης των 20 λεπτών. Τα έργα που θα ερμηνευθούν στη ζωντανή ακρόαση μπορούν να είναι τα ίδια ή διαφορετικά από τα αρχικώς υποβληθέντα.


Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων: 
Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41
106 80 Αθήνα
email: [email protected] 

τηλέφωνο: 2103634000

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα της Yamaha κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Συμπληρώστε και τυπώστε την Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για να διατυπώσετε τυχόν ερωτήσεις.

 

Τι είναι το Ίδρυμα Yamaha Music Europe Foundation (YMEF);
Το YMEF διαδέχθηκε το κοινωφελές ίδρυμα Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE), που ιδρύθηκε το 1989 με έδρα το Milton Keynes στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021 αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Rellingen της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Yamaha Music Europe GmbH. Έτσι δημιουργήθηκε το Yamaha Music Europe Foundation.
Αποκλειστικός στόχος του ιδρύματος είναι η υποστήριξη νέων ταλέντων με το πρόγραμμα υποτροφιών YMEF. Από το 1990, το Ίδρυμα Yamaha έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 1.000 μουσικούς σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  • Ακροάσεις για την Ορχήστρα Gustav Mahler (GMJO) 2023
    • Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

    Ακροάσεις για την Ορχήστρα Gustav Mahler (GMJO) 2023

    Η Αθήνα και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας θα αποτελέσουν και τη φετινή χρονιά έναν από τους σταθμούς για τις ακροάσεις της Gustav Mahler Jugendorchester. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό τη στελέχωση της ορχήστρας για τις περιοδείες της την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024.