Τεχνική Alexander

Η Τεχνική Alexander είναι απαραίτητο βοήθημα για κάθε μουσικό καθώς διευκολύνει την επίγνωση των λειτουργιών του σώματος και αλλάζει κακές συνήθειες όπως η εσφαλμένη στάση, η λανθασμένη ισορροπία, αλλά και η αυξημένη και περιττή μυϊκή ένταση. 
Αναδεικνύει λύσεις και τεχνικές ώστε οι συνήθειές μας να γίνουν περισσότερο συνειδητές, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε σε όλα τα επίπεδα, διανοητικά, σωματικά και συναισθηματικά.
Οι σπουδαστές του κύκλου συναντήσεων της Τεχνικής Alexander εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της και με το πώς αυτές βοηθούν πρακτικά στην καθημερινή μελέτη του κάθε οργάνου. 
Η Τεχνική διδάσκεται σε πολλά μουσικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, όπως Berklee College of Music, Royal Academy of Music,  Guildhall school of Music and Drama, Boston Conservatory at Berklee, Jazz Institut Berlin, Norwegian Academy of Music και άλλα.

Οι συναντήσεις διεξάγονται 1 φορά την εβδομάδα σε ολιγομελές τμήμα 4 - 5 μαθητών και διαρκούν 60 λεπτά.

Διδάσκει ο Στέλιος Κατσατσίδης, μέλος της Ένωσης Δασκάλων της Τεχνικής Αλεξάντερ (STAT) που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1958.