MENU
Το Κορυφαίο Ωδείο στην Ελλάδα

CV

Η Νεφέλη Λιούτα γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2007 από το Κολλέγιο Αθηνών με αριστείο, βραβείο μουσικής, βραβείο νέων ελληνικών και έπαθλο Howland. Είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών.
Είναι διπλωματούχος βιολιού (2011, τάξη Ι.Τζουμάνη, άριστα παμψηφεί και βραβείο, Ωδείο Φίλιππος Νάκας). Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Ωδείο Αθηνών βραβεύτηκε επί της απόδοσης του πτυχίου της στο βιολί (2009) καθώς και στα πλαίσια της παρακολούθησης της μουσικής δωματίου (τάξη Μαρίας Ευστρατιάδη) και της ορχήστρας (2007-2008, 2008-2009, διδασκαλία Λουκά Καρυτινού).
Εργάζεται ως δασκάλα βιολιού και μουσικών συνόλων για παιδιά και παράλληλα δραστηριοποιείται ως συνθέτης, στιχουργός, ερμηνεύτρια και δημιουργός μουσικών παραμυθιών.

Ως τραγουδοποιός έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους υπό το καλλιτεχνικό όνομα “Nefeli Walking Undercover”. Η μουσική αυτών στηρίζεται στους ήχους του βιολιού, του πιάνου, της kalimba και των υπόλοιπων ακουστικών οργάνων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη φωνή, τα κρουστά ηχοχρώματα των σπιτικών αντικειμένων και τις ηπειρώτικες πολυφωνίες. Οι ιστορίες της μιλάνε για την πόλη, τα χωράφια, τους ανθρώπους και το φως.
Έχει συνεργαστεί με ποικίλους χώρους, ανθρώπους και εγχειρήματα της Αθήνας και της επαρχίας (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Κτήμα Γεροβασιλείου, Six D.O.G.S., Σταυρός Του Νότου, Το Ελληνικό Σχέδιο, Καμεράτα, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κ.λπ.) είτε ως συνθέτης /τραγουδοποιός / ενορχηστρωτής ("Ελληνικό Σχέδιο" - Δημήτρης Παπαδημητρίου, Nalyssa Green - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη ως πρόταση του Φοίβου Δεληβοριά, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατόπιν ανάθεσης του Μίλτου Λογιάδη, Μουσικό Χωριό Πηλίου, Jazz Festival Τεχνόπολις κ.α.) είτε ως session μουσικός δισκογραφικά και επί σκηνής (Leon of Athens, Παύλος Παυλίδης, Nalyssa Green, Κατερίνα Κυρμιζή, ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ κ.ά.)

Το καλοκαίρι του 2010 έγραψε 10 από τα κομμάτια της στα Fab Liquid Recording Studios τα οποία κυκλοφορούν διαδικτυακά στο http://nefeliwalkingundercover.bandcamp.com/ υπό τον τίτλο “Τα μολύβια - κομάντος” ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 συμμετείχε στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού του Ιδρύματος Ωνάση, από τους οποίους απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Σύνθεσης και Βραβείο Στίχου.

Παράλληλα με τη σύνθεση και την τραγουδοποιία, συνεργάστηκε με το πρόγραμμα “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” υπό τη συνδρομή του Ωδείου Φίλιππος Νάκας διδάσκοντας βιολί σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας, μαθήτευσε εθελοντικά ως αρθρογράφος στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, αναλαμβάνει παρουσιάσεις μουσικών συνόλων και παραστάσεων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και συναυλιακούς χώρους και φιλμογραφεί ορισμένα από
τα βίντεοκλιπ της. 

Με τους Ελένη Συγκούνα (κιθάρα), Ράνια Αγγελέτου (κιθάρα), Τριαντάφυλλο Μαρούγκα (κλαρινέτο) και την ίδια στο βιολί, διατηρούν του σύνολο μουσικής δωματίου “The Midnight Teachers Club” ερμηνεύοντας κλασικά και σύγχρονα έργα.

Αυτόν τον καιρό, ετοιμάζει την πέμπτη της δισκογραφική δουλειά και ολοκλήρωσε την πρώτη της πρωτότυπη μουσική επένδυση για ταινία.

Νεφέλη Λιούτα

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΜΑΘΗΜΑ

Βιολί