Ρεσιτάλ πιάνου της Ζωής Καψύλη
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

Ρεσιτάλ πιάνου της Ζωής Καψύλη

Με ένα αδιαμφισβήτητα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα Brahms, Cage, Debussy, Scriabin, αλλά και τους "τρεις ιρλανδικούς θρύλους" του  ιρλανδοαμερικανικής καταγωγής συνθέτη της avant-guarde μουσικής Henry Cowell, η Ζωή Καψύλη ανεβαίνει στη σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών Φίλιππος Νάκας την Τετάρτη 24 Απριλίου για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου.

Πρόγραμμα

Henry Cowell: Three Irish Legends
-The Tides of Manaunaun
-The Hero Sun
-The Voice of Lir
 
J. Brahms: 4 Ballades Op. 10
-Andante
-Andante - Allegro non troppo - Andante
- Intermezzo
-Andante con moto
 
John Cage: Ophelia
 
C. Debussy: 3 preludes 
-La fille aux cheveux de lin
-Voiles
-Des pas sur la neige
 
A. Scriabin: Sonata No 9 "Black Mass"
Moderato quasi Andante - Molto meno vivo - Allegro - Più vivo - Allegro molto - Alla marcia - Più vivo - Allegro -  Più vivo  - Presto


H Ζωή Καψύλη γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε νεαρή ηλικία και αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο Ιλίου. Το 2021 έλαβε το πτυχίο του πιάνου με βαθμό άριστα με καθηγητή τον Νικόλα Τσαλίκη στο Ωδείο Αθηνά. Στη συνέχεια παρακολούθησε το σεμινάριο της Λορέντας Ράμου «Το πιάνο στον 20ό και 21ο αιώνα» στο Ωδείο Αθηνών. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου συμμετείχε σε masterclasses με τους Gloria Cheng, Αλέξανδρο Μαρκέα, Ερμή Θεοδωράκη, Ricardo Descalzo. Παρακολούθησε επίσης masterclass πιάνου με τον Πρόδρομο Συμεωνίδη στο φεστιβάλ πιάνου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετείχε στο φεστιβάλ «Piano city Athens» με συναυλία στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Το 2023 έλαβε το δίπλωμα πιάνου με καθηγητή τον Νικόλα Τσαλίκη στο Ωδείο Αθηνά με βαθμό Άριστα και Α΄ Βραβείο. Παράλληλα με το πιάνο φοιτά στο προπτυχιακό πρόγραμμα «Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας.

 


TETAΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000