Ρεσιτάλ πιάνου Ναταλία Καρατζάνου (Σειρά Οι Νέοι για τους Νέους)
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

Ρεσιτάλ πιάνου Ναταλία Καρατζάνου (Σειρά Οι Νέοι για τους Νέους)

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Η Ναταλία Καρατζάνου, εξαιρετική πιανίστα της νέας γενιάς, παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον δεξιοτεχνικό πρόγραμμα με έργα  Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Λιστ, κλείνοντας τη βραδιά με το "Πρελούδιο και Τοκάτα για σόλο πιάνο" του Θόδωρου Αντωνίου ως φόρο τιμής στον συνθέτη.

Η Ναταλία Καρατζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001 και ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία επτά ετών στην τάξη της πιανίστας και μουσικοπαιδαγωγού Εύης Μαρινάκη. Για τα έτη 2016 έως 2018 φοίτησε στο Αθηναϊκό Ωδείο με υποτροφία και το 2018 σε ηλικία 17 ετών απέκτησε το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα και Α’ Βραβείο». Το 2022 απέκτησε το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό «Άριστα», στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Μπάμπη Κανά. Το 2019 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και για τα έτη 2019-2020 υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. 
Έχει πάρει ενεργά μέρος σε σεμινάρια-masterclasses πιάνου με τον Μαρτίνο Τιρίμο, τη Lilia Boyadjieva, τον Παύλο Γιαλλουράκη, την Aline Artignan, την Christine Tokatlian, την Αλεξία Μουζά, τον Δημήτρη Τουφεξή.
Έχει πάρει μέρος στο "Διαρκές Σεμινάριο Μουσικής Δωματίου" το 2022-2023, μια πρωτοβουλία του Άγγελου Λιακάκη και του Τίτου Γουβέλη, υπό τη διοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συμμετείχε στην καταληκτική συναυλία του κύκλου τον Απρίλιο του 2023 στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επιπλέον, τον Ιανουάριο του 2024 συμμετείχε στο Piano Days του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στη διοργάνωση "Νεαροί Σολίστ στο Φουαγιέ".
Έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών το 2022, Γ’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής για τον Όμιλο UNESCO το 2022, Γ’ Βραβείο στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών το 2020 και Γ’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής για τον Όμιλο UNESCO το 2020. Επίσης, έχει αποσπάσει Α’ Βραβείο στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χορωδίας Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.) το 2018 στη Γ’ Κατηγορία, καθώς και το 2012. Τέλος, το 2012 και το 2013 συμμετείχε στον διαγωνισμό-σεμινάριο με τη διακεκριμένη μουσικό Aline Artignan, Art director Festival Marais-Paris, όπου απέσπασε στην κατηγορία της το Β’ βραβείο και το Α’ Βραβείο αντίστοιχα.
Τον Μάιο του 2016 συμμετείχε στην εκπομπή της ΕΡΤ, DUOFINA για νέους σολίστ, όπου παρουσίασε δική της σύνθεση, εκπροσωπώντας τους διακριθέντες από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες ως πιανίστα σε καλλιτεχνικούς χώρους, όπως στις αίθουσες "Δημήτρης Μητρόπουλος" και "Λίλιαν Βουδούρη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", στο ίδρυμα Θεοχαράκη, στην Εστία Νέας Σμύρνης, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στον Σύλλογο Ιμβρίων, στον Πολυχώρο "Άννα και Μαρία Καλουτά",  στη θεατρική σκηνή "Κάρολος Κουν", στο θέατρο OLVIO, στο Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης, καθώς και σε live streaming στο YouTube.
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει με τη νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς της Χ.Ο.Ν. αποσπώντας το 2011 και το 2012 το Α’ βραβείο και το Α’ Αριστείο αντίστοιχα, αλλά και σε πάρα πολλές εκδηλώσεις, όπως στο αφιέρωμα «Θα βρεθούμε ξανά...»  Νότης Μαυρουδής 50 χρόνια τραγούδια  στο Θέατρο Ηρώδου  Αττικού τον Ιούνιο του 2016, σε μουσική θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε τηλεοπτική εκπομπή με την Έλντα Πανοπούλου κ.ά.

Πέρα από τις μουσικές της ενασχολήσεις, έχει διακριθεί στους τομείς της ιατρικής, του χορού και της ρητορικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Wolfgang Amadeus Mozart:
Fantasia in D minor, K.397
Ludwig van Beethoven:
Piano Sonata No 32 op.111 in C minor (Maestoso- Allegro con brio ed appassionato / Arietta - Adagio molto semplice e cantabile)
Frédéric Chopin:
Nocturne op. 27 No 1 in C# minor, A Madame la Comtesse d’ Appony
Etude op.10 No 12 “Revolutionary” in C minor
Ballade op. 23 No 1 in G minor
Franz Liszt:
Mephisto Waltz no.1, S.514 in A-major
Θόδωρος Αντωνίου:
Prelude and Toccata for Solo Piano

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000