“The Joy of Music” Ρεσιτάλ κλαρινέτου  Άγγελος Πολίτης | πιάνο: Ελένη Νταφέκα
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

“The Joy of Music” Ρεσιτάλ κλαρινέτου Άγγελος Πολίτης | πιάνο: Ελένη Νταφέκα

Τι αποζητά άραγε το κοινό από μια συναυλία; 
Τι σκέφτεται και τι αισθάνεται κατά τη διάρκεια της ακρόασής της;
Πολλές φορές εμείς οι μουσικοί αναρωτιόμαστε εάν έχει επιτευχθεί μια ουσιαστική ψυχαγωγία και εάν το μήνυμα μεταδόθηκε μέσα από τις μελωδίες και τους ρυθμούς. 
Σε ένα ταξίδι που διαρκεί λίγο αλλά προσφέρει τόσα στις ψυχές των ανθρώπων, ένιωσε το κοινό εντέλει τη χαρά της μουσικής;
Αυτό επιθυμούν να προσφέρουν ο Άγγελος Πολίτης και η Ελένη Νταφέκα σε ένα πρόγραμμα με πολλά στοιχεία Τζαζ αλλά και Τάνγκο, σε έργα των Leonard Bernstein, Joseph Horovitz, Anton Giulio Priolo και Béla Kovács.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
JOSEPH HOROVITZ (1926-2022): Sonatina για κλαρινέτο και πιάνο
I.Allegro calmato
II.Lento,quasi andante
III.Con brio

ANTON GIULIO PRIOLO: “Tango Escondidο”
 
LEONARD BERNSTEIN (1918-1990): Sonata για κλαρινέτο και πιάνο
I.Grazioso
II.Andantino- Vivace e leggiero
 
BÉLA KOVÁCS (1937-2021): “After you, Mr. Gershwin!”

---

O Άγγελος Πολίτης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών στη τάξη του Χαρ. Φαραντάτου και εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην τάξη του Σπύρου Μουρίκη παίρνοντας το Δίπλωμά του με Άριστα και διάκριση.
Συνέχισε τις σπουδές του στην École Normale de Musique de Paris, ως υπότροφος  του Ι.Κ.Υ, με τον καθηγητή τον Guy Dangain. Αποφοίτησε το 2005 λαμβάνοντας  Diplôme  Supérieur de Concertiste και παρακολούθησε την classe de Perfectionnement της École Normale. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα  masterclasses και έχει  παρακολουθήσει μαθήματα με διεθνούς φήμης σολίστ όπως Thomas Friedli, Philippe Cuper, Philippe Berrod, Karl Leister, Alessandro Carbonare.
Τον Ιανουάριο του 2005 απέσπασε Πρώτο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κλαρινέτου «Piccardie» στη πόλη Αmiens της Γαλλίας. 
Έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και είναι μέλος του Κουιντέτου ξύλινων πνευστών «Αίολος». Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Essen, την Ορχήστρα της Όπερας του Ζάγκρεμπ, καθώς επίσης και με την Ορχήστρα Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Τον Νοέμβριο του 2012 προσκλήθηκε ως μέλος της επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό κλαρινέτου “MARCO FIORINDO” στο Τορίνο της Ιταλίας και τον Φεβρουάριο του 2013  προσκλήθηκε  ως  μέλος της επιτροπής στον 7e Concours International de quintette à vent “HENRI TOMASI” Marseille (France).
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έχει συμπράξει ως  σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και με την  Εθνική  Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει επίσης ηχογραφήσει ως σολίστ στο Γ' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Με το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών «ΑΙΟΛΟΣ» έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν κυκλοφορήσει από τη σειρά GREEK CLASSICS της δισκογραφικής εταιρείας NAXOS.  Έχει ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση και συνθέτες όπως οι Θ. Αντωνίου, Φ. Τσαλαχούρης, Ε. Κοκκόρης, Φ. Αντωνόπουλος, Χ. Κανάκης κ.ά. του έχουν αφιερώσει έργα τους.
Διετέλεσε επί εικοσαετία 1ο κλαρινέτο στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι μέλος  της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών.

 
Η Ελένη Νταφέκα αποφοίτησε με Δίπλωμα πιάνου Άριστα και Α’ Βραβείο από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου καθώς και με Πτυχία Ανωτέρων Θεωρητικών. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Franz Liszt της Βουδαπέστης και αμέσως μετά στις ΗΠΑ, με ολική υποτροφία του Κονσερβατουάρ του San Francisco απ΄ όπου αποφοίτησε με Bachelor of Music και Master of Music in Piano Performance. Στο ίδιο πανεπιστήμιο επίσης δίδαξε ως βοηθός του τμήματος Θεωρητικών.
Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου της Indiana (Bloomington), όπου παράλληλα επελέγη και δίδαξε πιάνο ως βοηθός καθηγητή.
Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με διεθνούς φήμης πιανίστες, όπως οι: Leon Fleisher, Yefim Bronfman, Richard Goode, Veda Kaplinsky, Julian Martin, Marc Durand κ.ά. Στα βραβεία της συμπεριλαμβάνονται, 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κοντσέρτου του Κονσερβατουάρ του San Francisco, 2ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κοντσέρτου της Pacific Chamber Orchestra, με την οποία συνέπραξε ως σολίστ.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής, μεταξύ άλλων και σε πρεμιέρες έργων για πιάνο και ορχήστρα Ελλήνων συνθετών.
Έδωσε πολλά ρεσιτάλ και εμφανίστηκε σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ισπανία, με κορυφαία στιγμή το Gala Concert στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Γερμανό βιολονίστα Guido Gärtner.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Duo Yūgen, με τον βιολονίστα Λαέρτη Κοκολάνη, και έχουν δώσει πολλές συναυλίες αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Στην Ελλάδα έχει διδάξει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο American Community Schools of Athens, στο Hellenic American University και στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000