Πιανιστικοί Διάλογοι | Δημήτρης Κούκος - Μαίρη Αλεξανδράτου
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Πιανιστικοί Διάλογοι | Δημήτρης Κούκος - Μαίρη Αλεξανδράτου

Η  Μαίρη Αλεξανδράτου και ο Δημήτρης Κούκος συνδιαλέγονται σε ένα ρεσιτάλ για 4 χέρια και 2 πιάνα ερμηνεύοντας έργα κλασικής μουσικής και σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας. 
Θα παρουσιαστούν η διάσημη Marche Militaire αρ. 1 του F. Schubert, η μεταγραφή του συμφωνικού ποιήματος "Μολδάβας" του B. Smetana και -σε πρώτη εκτέλεση- τα έργα του Κ. Γρηγορίου "Σουίτα για 4 χέρια" και του Α. Παπαδόπουλου "1973". Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με τη Σουίτα από την Όπερα του Π. Κούκου "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" σε μεταγραφή  για 4 χέρια και επιμέλεια των Νίκου Λαάρη και Κωνσταντίνου Καρύδη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- F. Schubert Marche Militaire D. 733 No.1

- Κ. Γρηγορίου Σουίτα για 4 χέρια

- Β. Smetana "The Moldau"

- A. Παπαδόπουλος "1973"

- Π. Κούκος Σουίτα για 2 πιάνα από την Όπερα "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας"
επιμέλεια μεταγραφής Νίκος Λαάρης - Κωνσταντίνος Καρύδης

 

Ο Δηµήτρης Κούκος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, µε την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, απ' όπου αποφοίτησε µε Άριστα παµψηφεί Α' βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά µε τον συνθέτη Περικλή Κούκο. Συνέχισε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale De Musique στο Παρίσι και στο Royal College of Music στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο τµήµα Master in Piano Performance µε καθηγητή τον Neil Immelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυµα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε σημαντικές αίθουσες και έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ. Σημαντικό μέρος της καριέρας του είναι αφιερωμένο στην προώθηση της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής για πιάνο. Πολλοί συνθέτες τού έχουν αφιερώσει έργα τους για πιάνο και έχει αναλάβει και τις πρώτες εκτελέσεις έργων τους.  Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Μέρος της ηχογράφησης αυτής παίχτηκε στον εορτασµό των 50 χρόνων του Γ' προγράµµατος. Ηχογραφήσεις του έχουν σταλεί στην E.B.U. Είναι καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο παράρτηµα Χολαργού καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Παλαιού Φαλήρου. Συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρία "Irida classical".

Η Μαίρη Αλεξανδράτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, σε ένα αμιγώς μουσικό οικογενειακό περιβάλλον. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το πιάνο σε ηλικία 5 ετών, διακρίθηκε σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς και ολοκλήρωσε τον πλήρη κύκλο σπουδών της με τιμητική διάκριση στα 16 της στο Εθνικό Ωδείο (τάξη Β. Μαντζαβίνου). Θήτευσε δίπλα σε μερικούς απο τους πλέον καταξιωμένους πιανίστες και μαέστρους της χώρας, όπως ο Δ. Τουφεξής, ο Β. Τσαμπρόπουλος και παρακολούθησε Master Classes σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της κλασικής μουσικής ως καθηγήτρια πιάνου και παιδαγωγός. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο και άλλους φορείς, πραγματοποιεί  εμφανίσεις με σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ έχει δώσει ρεσιτάλ σε μερικές απο τις πλέον ιστορικές μουσικές αίθουσες της Αθήνας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000