Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για κρουστά ορχήστρας
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για κρουστά ορχήστρας

Yamaha Music Europe Foundation (YMEF) - Η ευκαιρία σας να κερδίσετε υποτροφία!
Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μουσικών οργάνων στον κόσμο, η Yamaha πιστεύει με πάθος στη μουσική εκπαίδευση. Θεωρούμε τον εαυτό μας εταίρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού τοπίου και θέλουμε να συμβάλουμε στη διαφύλαξη και ανάπτυξή του. Το πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους σπουδαστές μουσικής ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους.

Σε τι συνίσταται το πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha και ποιος μπορεί να διεκδικήσει υποτροφία;
Κάθε χρόνο, η YMEF απονέμει υποτροφίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οι υποτροφίες Yamaha απονέμονται σε διαφορετική κατηγορία οργάνων κάθε χρόνο. Η υποτροφία YMEF 2022-23 για την Ελλάδα απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που προετοιμάζονται σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας (Ωδείο, Μουσική Σχολή, Α.Ε.Ι.) για επαγγελματική μουσική καριέρα. Δεκτοί γίνονται μόνο υποψήφιοι με ειδίκευση σε κρουστά ορχήστρας που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Απριλίου 1997.

Η υποτροφία λαμβάνει τη μορφή εφάπαξ χορήγησης 2.000 € και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε σκοπό, εφόσον συμβάλλει στην πρόοδο των σπουδών του νικητή.

Τι πρέπει να κάνετε για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha;

Οι υποτροφίες χορηγούνται βάσει διαδικασίας επιλογής. Το πρώτο βήμα είναι η υποβολή αίτησης συνοδευόμενης από βιντεοσκοπημένες εκτελέσεις δύο έργων σε μορφή .MOV ή .MP4 ή με αποστολή download link (π.χ. WeTransfer). Youtube links γίνονται επίσης δεκτά. Το πρώτο έργο πρέπει να είναι για μαρίμπα ή για βιμπράφωνο σόλο και το δεύτερο έργο να είναι για ταμπούρο ή για σετ κρουστών ή για τυμπάνια σόλο. Από τις συμμετοχές αυτές θα επιλεγούν οι υποψήφιοι που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στις ζωντανές ακροάσεις. Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από σολίστ και καθηγητές εγνωσμένου κύρους, θα απονείμει την υποτροφία με βάση τις μουσικές ικανότητες του υποψηφίου.

Τι είναι το Ίδρυμα Yamaha Music Europe Foundation (YMEF);
Το YMEF διαδέχθηκε το κοινωφελές ίδρυμα Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE), που ιδρύθηκε το 1989 με έδρα το Milton Keynes στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021 αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Rellingen της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Yamaha Music Europe GmbH. Έτσι δημιουργήθηκε το Yamaha Music Europe Foundation.
Αποκλειστικός στόχος του ιδρύματος είναι η υποστήριξη νέων ταλέντων με το πρόγραμμα υποτροφιών YMEF. Από το 1990, το Ίδρυμα Yamaha έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 1.000 μουσικούς σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 2022/2023

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον 33ο κύκλο των ετήσιων υποτροφιών μας. Συνολικά, θα χορηγηθούν 45 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής από 31 χώρες, ενώ η φετινή κατηγορία οργάνων είναι τα κρουστά ορχήστρας. Οι κανόνες συμμετοχής ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Νοεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2103634000 ή να επισκεφθούν τη σελίδα της Yamaha κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Συμπληρώστε και τυπώστε την Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ!

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για να διατυπώσετε τυχόν ερωτήσεις.