18/11/2019

Ο εξαίσιος κύριος Telemann και η εποχή του | Σύνολο Diverse & Bizarre

Ο εξαίσιος κύριος Telemann και η εποχή του | Σύνολο Diverse & Bizarre

Ο εξαίσιος κύριος Telemann και η εποχή του

Σύνολο Diverse & Bizarre

 

Αναστασία Μηλιώρη μπαρόκ βιολί - καλλιτεχνική διεύθυνση

Κίρα Σαπλαχίδου φλάουτο τραβέρσο

Στέλλα Νικολαΐδη μπαρόκ όμποε

Fabiola Ojeda μπαρόκ βιολοντσέλο

Σεβαστιανός Μοτορίνος τσέμπαλο

 

 

Το μουσικό σύνολο Diverse & Bizarre ερμηνεύει τέσσερα έργα της εποχής του Μπαρόκ που αναδεικνύουν τον σολιστικό χαρακτήρα των οργάνων εποχής, αλλά και τη μοναδική ικανότητά τους να συνδυάζονται, αναμειγνύοντας μ’ έναν υπέροχο τρόπο τα ηχοχρώματά τους. Προεξάρχων συνθέτης, ο G. Ph.Telemann, του οποίου οι συλλογές αλλά και όλα τα αυτοτελή έργα αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη και σημείο αναφοράς για κάθε μουσικό που καταπιάνεται με την ιστορική ερμηνεία.

Το σύνολο ερμηνεύει μπαρόκ και κλασική μουσική με όργανα εποχής, συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη μουσική δημιουργία καθώς και με άλλα είδη τέχνης. Αποτελείται από νέους μουσικούς, με ακαδημαϊκές μουσικές σπουδές σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, και με πολύπλευρη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Στόχος του συνόλου είναι να ζωντανεύει τη μουσική του παρελθόντος μέσα απ’ την ιστορική ερμηνεία και με όχημα τη σύγχρονη εικόνα να κάνει προσιτή την πανανθρώπινη μουσική γλώσσα.

Το σύνολο εμφανίστηκε στο Athens Baroque Festival 2017 & 2018, στην Εναλλακτική Σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, ενώ το 2019 πραγματοποίησε περιοδεία στα Δωδεκάνησα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Πρόγραμμα

G. Ph. Telemann: Κουαρτέτο TWV 43:G2 από τη συλλογή "Tafelmusik" / L. G. Guillemain: Σονάτα Nο3 από τη συλλογή "Six Sonates en quators" Op. 12 / G. Ph. Telemann: Κοντσέρτο TWV51:A5 για βιολοντσέλο, δύο βιολιά & μπάσο κοντίνουο / J. F. Rebel: Σουίτα "Les Caractères de la Danse"

 


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ώρα 20:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10€ - ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5€
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ. 210 3634000