19/07/2019

Προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών της Yamaha Music Foundation of Europe για πιάνο

Προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών της Yamaha Music Foundation of Europe για πιάνο

Η ευκαιρία σας να κερδίσετε υποτροφία!

Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μουσικών οργάνων στον κόσμο, η Yamaha πιστεύει με πάθος στη μουσική εκπαίδευση. Η Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE) παρέχει στους σπουδαστές πολύτιμη ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους με τις υποτροφίες που χορηγεί κάθε χρόνο σε διαφορετική κατηγορία μουσικών οργάνων. Πολλές φορές στην πάροδο των ετών η υποτροφία αυτή αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για μια σπουδαία σταδιοδρομία.

Από την ίδρυσή της το 1989, η YMFE έχει χορηγήσει περισσότερες από 1000 υποτροφίες σε 32 διαφορετικές χώρες. Το συνολικό ποσόν των υποτροφιών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πρόγραμμα υποτροφιών 2019/2020

Συνολικά θα δοθούν 45 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά το έτος 2019-2020, οι υποτροφίες θα δοθούν στo όργανο: πιάνο.

Οι όροι του διαγωνισμού μπορεί να διαφοροποιούνται μερικώς, ανάλογα με τη χώρα διοργάνωσης. Ο ελληνικός διαγωνισμός προβλέπει τη χορήγηση μίας υποτροφίας αξίας 2.000,00 Ευρώ σε σπουδαστή που φοιτά σε αναγνωρισμένο Ωδείο, Μουσική Σχολή ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, με ειδίκευση στο πιάνο και είναι έως 25 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά. Η ηλεκτρονική αίτηση θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2019.

Επίσης θα αποστείλουν ηχογράφηση δύο έργων από δύο διαφορετικές εποχές, με συνολική διάρκεια μικρότερη των 20 λεπτών.

Διαδικασία επιλογής: Αρχικά μέσω των ηχογραφήσεων και στη συνέχεια μέσω ζωντανής ακρόασης τον Ιανουάριο του 2020. Όσοι από τους αιτούντες κληθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή ακρόαση, θα πρέπει να ερμηνεύσουν και πάλι δύο έργα από δύο διαφορετικές μουσικές εποχές.


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε καλέστε την Επιτροπή Διοργάνωσης για την Ελλάδα: 

Ωδείο Φίλιππος Νάκας Ιπποκράτους 41 106 80 Αθήνα τηλ.: 210 3634000