30/11/2019

Προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών της Yamaha Music Foundation of Europe για πιάνο

Προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών της Yamaha Music Foundation of Europe για πιάνο

Η ευκαιρία σας να κερδίσετε υποτροφία!

Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μουσικών οργάνων στον κόσμο, η Yamaha πιστεύει με πάθος στη μουσική εκπαίδευση. Η Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE) παρέχει στους σπουδαστές πολύτιμη ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους με τις υποτροφίες που χορηγεί κάθε χρόνο σε διαφορετική κατηγορία μουσικών οργάνων. Πολλές φορές στην πάροδο των ετών η υποτροφία αυτή αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για μια σπουδαία σταδιοδρομία.

Από την ίδρυσή της το 1989, η YMFE έχει χορηγήσει περισσότερες από 1000 υποτροφίες σε 32 διαφορετικές χώρες. Το συνολικό ποσόν των υποτροφιών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πρόγραμμα υποτροφιών 2019/2020

Συνολικά θα δοθούν 46 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά το έτος 2019-2020, οι υποτροφίες θα δοθούν στo όργανο: πιάνο.

Οι όροι του διαγωνισμού μπορεί να διαφοροποιούνται μερικώς, ανάλογα με τη χώρα διοργάνωσης. Ο ελληνικός διαγωνισμός προβλέπει τη χορήγηση μίας υποτροφίας αξίας 2.000,00 Ευρώ σε σπουδαστή που φοιτά σε αναγνωρισμένο Ωδείο, Μουσική Σχολή ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, με ειδίκευση στο πιάνο και έχει γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1994. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους στην επιτροπή διοργάνωσης της χώρας όπου σπουδάζουν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται λοιπόν να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής και να τη στείλουν στην Επιτροπή Διοργάνωσης της YMFE στην Ελλάδα μαζί με μία ηχογράφηση σε CD ή DVD δύο έργων από δύο διαφορετικές μουσικές εποχές. Η συνολική διάρκεια των δύο ηχογραφήσεων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Επιτροπή Διοργάνωσης της YMFE στην Ελλάδα για την αποστολή της Αίτησης Συμμετοχής και των ηχογραφήσεων: 

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, 106 80 ΑΘΗΝΑ
Κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών του έτους 2019/2020 είναι η 30ή Νοεμβρίου 2019.

Διαδικασία επιλογής: Αρχικά μέσω των ηχογραφήσεων και στη συνέχεια μέσω ζωντανής ακρόασης που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11 π.μ. Όσοι από τους αιτούντες κληθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή ακρόαση, θα πρέπει να ερμηνεύσουν δύο έργα από δύο διαφορετικές μουσικές εποχές (ίδια ή διαφορετικά από τα ηχογραφημένα έργα που υποβλήθηκαν στο πρώτο στάδιο).

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://scholarship.yamaha-europe.com


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε καλέστε την Επιτροπή Διοργάνωσης για την Ελλάδα: 

Ωδείο Φίλιππος Νάκας Ιπποκράτους 41 106 80 Αθήνα τηλ.: 210 3634000
conservatory@nakas.gr