02/03/2019

Ρεσιτάλ κιθάρας [ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ] Κωνσταντίνος Αυλωνίτης Α’ βραβείο Φεστιβάλ Πάρου

Ρεσιτάλ κιθάρας [ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ] Κωνσταντίνος Αυλωνίτης 
Α’ βραβείο Φεστιβάλ Πάρου

 

Ρεσιτάλ κιθάρας [ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ]

Κωνσταντίνος Αυλωνίτης

Α’ βραβείο Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου

Διανύοντας τον 31o κύκλο της, η σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους" αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ιάκωβο Κολανιάν, είναι ένας νέος ελπιδοφόρος θεσμός πολιτισμού που γεννήθηκε το 2018 στο όμορφο νησί της Πάρου. Ο κιθαριστής Κωνσταντίνος Αυλωνίτης δίνει το σημερινό του ρεσιτάλ έχοντας αποσπάσει το Α' Βραβείο του διαγωνισμού που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1993, και ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία επτά ετών, στο Εθνικό Ωδείο Κέρκυρας. Φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και μαντολίνου συμμετέχοντας στην χορωδία και στην μαντολινάτα του σχολείου. Το 2011 εισήχθη στο τμήμα πληροφορικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τα μαθήματα κλασικής κιθάρας στην τάξη του Μιχάλη Κονταξάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε το δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Έχει συμμετάσχει ως κιθαριστής σε διαφορά σχήματα μοντέρνας μουσικής καθώς και στον παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο Σινιών Κέρκυρας, με τον οποίο έχει εμφανιστεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές, όπως οι Hubert Käppel, Dejan Ivanovic, Leo Brouwer, Łukasz Kuropaczewski, Duo Melis και αρκετούς άλλους. Από το Σεπτέμβριο του 2019 συνεχίζει τις σπουδές του στην τάξη του Carlo Marchione στο Maastricht.

 Πρόγραμμα

D. Scarlatti: Sonata K.380 / J. Κ. Mertz: - Lob der Tränen - Ständchen - Die Post (Shubert's Lieder) / N. Coste: Les soireés dAuteuil op.23 / M. Castelnuovo-Tedesco: Capriccio Diabolico op.85a / A. Ginastera: Sonata op.47
ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ώρα 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | 210 3634000