21/01/2019

Χειμερινή πανδαισία Ε. Παπαλήλιος-Καραπάνος, Ν.-Σ. Πρεβεζιάνος, Τ. Λιώτης

Χειμερινή πανδαισία Ε. Παπαλήλιος-Καραπάνος, Ν.-Σ. Πρεβεζιάνος, Τ. Λιώτης

Χειμερινή Πανδαισία

Ευστάθιος Παπαλήλιος - Καραπάνος φλάουτο

Νικόλαος - Σπυρίδων Πρεβεζιάνος βιολοντσέλο

Τριαντάφυλλος Λιώτης πιάνο

 

Τρεις διακεκριμένοι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς συμπράττουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με όμορφα και ενδιαφέροντα έργα που μας ταξιδεύουν μες στην καρδιά του χειμώνα σε χώρες μακρινές και άλλες εποχές.

Το μουσικό μας ταξίδι θα ξεκινήσει από την Αυστρία με το τρίο του Joseph Haydn Op. 67 No 1 σε σολ Μείζονα (1790), στο οποίο κυριαρχούν το χιούμορ και η φρεσκάδα για ένα αρκετά ασυνήθιστο για την εποχή όσο και ενδιαφέροντα συνδυασμό οργάνων.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γειτονική Γερμανία, αλλάζοντας εποχή, διάθεση και ατμόσφαιρα με το τρίο του Carl Maria von Weber Op. 63 J. 259 σε σολ ελάσσονα, γραμμένο το 1818/19. Με πολλές εναλλαγές, έντονο διάλογο μεταξύ των οργάνων και ένα μαγευτικό αργό μέρος που ακολουθείται από ένα ζωηρό και χορευτικό φινάλε, το τρίο του Weber αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα του ρεπερτορίου μουσικής δωματίου για φλάουτο, τσέλο και πιάνο.

Τέλος θα κάνουμε ένα μεγάλο χρονικό και γεωγραφικό άλμα και θα βρεθούμε στην Αργεντινή. Οι "4 εποχές του Μπουένος Άιρες", ένα από τα αριστουργήματα του Astor Piazzolla, τέσσερις χοροί γραμμένοι σε διαφορετικές χρονικές περιόδους του συνθέτη, πολυαγαπημένοι και συχνά παιγμένοι ανά τον κόσμο, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια εκδοχή τους για φλάουτο, τσέλο και πιάνο βασισμένη στη μεταγραφή του José Bragado με επιπλέον ιδέες και αυτοσχεδιαστικές προσθήκες από τους ίδιους τους μουσικούς.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J. Haydn: Τρίο για φλάουτο, τσέλο και πιάνο σε Σολ Μείζονα, Op. 67 No 1 / C. M. v. Weber: Τρίο για φλάουτο, τσέλο και πιάνο σε Σολ ελάσσονα, Op. 63 J. 259 / A. Piazzolla: "4 Εποχές του Μπουένος Άιρες", διασκευή για φλάουτο, τσέλο και πιάνο


Δευτέρα 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ώρα 20:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 10 € - 5 € (ΜΕΙΩΜΕΝΟ)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | 210 3634000