10/02/2022

Η Λίνα Σουκιούρογλου και η Νικολίνα Κάκκου στην Παγκόσμια Ορχήστρα των Γαλλικών Σχολείων

Η Λίνα Σουκιούρογλου και η Νικολίνα Κάκκου στην Παγκόσμια Ορχήστρα των Γαλλικών Σχολείων

Οι σπουδάστριες του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Λίνα-Σταματία Σουκιούρογλου (φλάουτο) και Νικολίνα-Μαρία Κάκκου (βιολί), μαθήτριες και οι δύο στο ελληνικό τμήμα του Γαλλο-Ελληνικού Λυκείου Ευγένιος Ντελακρουά, θα συμμετάσχουν στην 8η σεζόν της Ορχήστρας των Γαλλικών Σχολείων (Orchestre des Lycées Français du Monde)!

Οι Νικολίνα και η Λίνα βρίσκονται ανάμεσα στα 46 παιδιά των γαλλικών σχολείων ανά τον κόσμο που επελέγησαν μετά από ακροάσεις και ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτήσεις από 53 χώρες για να λάβουν μέρος στην Ορχήστρα των Γαλλικών Σχολείων.

Το Lycée Français de Madrid (LFM) θα φιλοξενήσει την ορχήστρα για μία εβδομάδα προβών από τις 3 Μαΐου 2022. Το αποκορύφωμα θα είναι μία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2022 στο Εθνικό Αμφιθέατρο της Μαδρίτης, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την ευκαιρία αυτή, η Ορχήστρα των Γαλλικών Σχολείων θα μοιραστεί τη σκηνή με την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων της Μαδρίτης.

Συγχαρητήρια στις δύο μαθήτριές μας και, φυσικά, στους καθηγητές τους, Νεφέλη Λιούτα (βιολί) και  Νίκο Νικόπουλο (φλάουτο).