25/01/2022

Αποτελέσματα ακροάσεων υποτροφιών YMEF 2022

Αποτελέσματα ακροάσεων υποτροφιών YMEF 2022Η Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) και ο Θεόδωρος Δίντσιος (όμποε) απέσπασαν εξ ημισείας την υποτροφία 2000 € της Yamaha Music Europe Foundation, στις ελληνικές ακροάσεις που έλαβαν χώρα το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Η Φανή Βαλταδώρου σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο φλάουτο (τάξη Κατερίνας Τσεντς) και ο Θεόδωρος Δίντσιος σπουδάζει όμποε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Κωνσταντίνου Σακαρέλη).

Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μουσικών οργάνων στον κόσμο, η Yamaha πιστεύει με πάθος στη μουσική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα υποτροφιών της
Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους σπουδαστές μουσικής ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους.

Η υποτροφία YMEF απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που προετοιμάζονται σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας (Ωδείο, Μουσική Σχολή, Α.Ε.Ι.) για επαγγελματική μουσική καριέρα. 

Λαμβάνει τη μορφή εφάπαξ χορήγησης 2.000 € και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε σκοπό, εφόσον συμβάλλει στην πρόοδο των σπουδών του νικητή. Κάθε χρόνο, η YMEF απονέμει υποτροφίες αξίας 66.000 €.

Στις ακροάσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας η Βόρεια Ελλάδα έδωσε δυναμικό "παρών".
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Ευχόμαστε στους δύο υποτρόφους να φέρνουν πάντοτε τέτοια αποτελέσματα στη συνέχιση των σπουδών τους και να έχουν μια λαμπρή καριέρα στον μουσικό χώρο.