15/11/2021

Αποτελέσματα 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Unesco

Αποτελέσματα 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Unesco

Αποτελέσματα 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2021

Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

5, 6 και 7 Νοεμβρίου 2021, Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Φίλιππος Νάκας

 

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2021 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, με υποδειγματική ακρίβεια στη διοργάνωση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό SARS Cov-19.

 

Στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής 2021 του Ομίλου, έλαβαν μέρος 63 έφηβοι και ενήλικες σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Έγχορδα, Μονωδία, Παραδοσιακά Όργανα, Κιθάρες και Πνευστά. Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης. Μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, κορυφαίοι σολίστες, εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών και έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί.

 

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (12 – 15 ετών) το 2ο Βραβείο μοιράζονται η Άννα Βασιλοπούλου και η Κυριακή Μπογιατζή, ενώ Έπαινο απέσπασε η Ελένη Σιούλα.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (15 – 18 ετών) το 1ο βραβείο απέσπασε ο Έντμοντ Κόνα, το 2ο Βραβείο ο Ιωάννης Λογιάδης και το 3ο Βραβείο ο Αλέξανδρος Κιντής, ενώ Έπαινο απέσπασε η Αθηνά Αλυγιζάκη.

Στην κατηγορία Πιάνο Ενηλίκων το 1ο βραβείο μοιράζονται ο Νικόλαος Παππάς (Τρίκαλα) και ο Νικόλαος Φλόκας, το 2ο Βραβείο έλαβε η Μαρία Κουτσαμπάρη, το 3ο Βραβείο μοιράζονται η Λυδία Ιατράκη και ο Ανδρέας Τσουβαλάς, ενώ Έπαινο απέσπασαν η Αγγελική Διαμαντή και η Αλκυόνη Μπουζιώτη.

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Βλαχογιάννη Μάνια, Δεστούνης Κωνσταντίνος, Θώμου Λητώ, Μαντζουράτου Δήμητρα, Παπαγεωργίου Μιχάλης, Παπαστεφάνου Αλεξάνδρα.

 

Στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων το 1ο Βραβείο έλαβε ο 12χρονος Λαέρτης Μπάλα (βιολί), το 2ο Βραβείο η Ελπίδα Κόλλια (βιολοντσέλο) και το 3ο Βραβείο η Άρτεμις Σεφέρη (βιολί).

Με έπαινο βραβεύτηκε ο Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος (βιολοντσέλο), ο Ορέστης Τάσσης (βιολοντσέλο) και ο Δημήτρης Κοσμάς (βιολί).

Με το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» τιμήθηκε η Νικόλ Παππά (βιολί), η οποία συγκέντρωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων».

Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 150 ευρώ και απονέμεται για πρώτη φορά από τον Όμιλο.

Λόγω του εξαιρετικά υψηλού ερμηνευτικού επιπέδου των διαγωνιζομένων και μετά από πρόταση του Προέδρου του διαγωνισμού, μαέστρου και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, το Ειδικό Βραβείο Μουσικής του φετινού μουσικού διαγωνισμού απονεμήθηκε στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων».

Τέλος με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκε ο 10χρονος Πλάτων Σεφέρης (βιολί – εκτός συναγωνισμού).

Στα Έγχορδα Ενηλίκων ο Αιμίλιος Μπάρτζης (βιολί) απέσπασε το 1ο Βραβείο, το 2ο Βραβείο ο Αλέξανδρος Σιουπούλης (βιολοντσέλο) και το 3ο Βραβείο η Τατιάνα Λύτρα (βιόλα).

Με έπαινο τιμήθηκε ο Φίλιππος Κετεντζιάν (βιόλα) και ο Αλεσάντρο – Αντόνιο Τσέφας (βιολοντσέλο).

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Γεωργιάδης Γιάννης, Μανιάς Αντώνης, Ρούτση Μιρέλα, Ρωμανός Ιωάννης, Σουλκούκης Ζήσιμος, Τσάνη Στέλλα.

 

Στην κατηγορία Μονωδία το 1ο βραβείο απονέμεται στη Δέσποινα Ανδρανιώτη από την Καβάλα ενώ το

το 2ο Βραβείο πηγαίνει στον Γεώργιο Καλμούκη από την Τρίπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αγγελοπούλου Λυδία, Βλαχογιάννη Μάνια, Καραγιάννη Βασιλική, Καρύδη Σταματίνα, Κορωναίος Αντώνης, Πολυχρόνου Μίνα, Χατζηφωτίου Ζαφειρώ.

 

Στην κατηγορία Παραδοσιακά Όργανα το 1ο Βραβείο έλαβε ο Νικόλαος Βογιατζής (κρητική λύρα),

το 2ο Βραβείο ο Μάριος Βενέτης (λαούτο) από τη Χίο και το 3ο Βραβείο ο Νικόλαος Λουκάκης (μπουζούκι) από την Κρήτη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Βαλάση Στέλλα (σαντούρι), Κουζηνόπουλος Ιορδάνης (λαούτο), Μπουνταλάκης Μανώλης (κρητική λύρα), Παούρης Μιχάλης (μπουζούκι).

 

Στην κατηγορία Κιθάρα Εφήβων ο Αθανάσιος Ασημακόπουλος έλαβε 2ο Βραβείο.

 

Στην κατηγορία Κιθάρα Ενηλίκων με 2ο Βραβείο τιμήθηκαν οι Δημήτριος Βαλαβάνης από τη Βέροια και Γραμματικας Μιχαήλ.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Μαστοράκης Βασίλης, Μπότσης Άγγελος, Σουρβίνος Μιχάλης, Τοσικιάν Γιώργος, Φάμπα Εύα.

 

Τέλος στην κατηγορία Πνευστά Εφήβων το 1ο και το 2ο Βραβείο πηγαίνουν στη Χριστίνα Καλαμπαλίκη (τρομπέτα) και τη Ναταλία Καλαμπαλίκη (τρομπόνι) από τη Θήβα, αντίστοιχα. Το 3ο Βραβείο έλαβε η Βαρβάρα Γκουράρου (τρομπέτα) από τη Λειβαδιά.

Με έπαινο τιμήθηκε ο Ορφέας Μπούσιος (τρομπόνι) και ο Σπύρος Μεταλληνός (κλαρινέτο).

Τιμητικό Έπαινο έλαβε ο 11χρονος Άγγελος Ριζογιάννης (Tenor Tuba – εκτός συναγωνισμού) από την Κρήτη.

 

Στα Πνευστά Ενηλίκων η Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) από τα Τρίκαλα έλαβε το 1ο Βραβείο.

Το 2ο Βραβείο απέσπασε η Δήμητρα Κωστίκα (φλάουτο) επίσης από τα Τρίκαλα ενώ το 3ο Βραβείο πήγε στην Ευαγγελία Νικολούζου (κλαρινέτο).

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αυγερινός Κώστας, Μαυρομάτης Στάθης, Νούσιας Κώστας , Σαμπροβαλάκης Ιωάννης, Σκαρλάτος Θανάσης, Ωραιόπουλος Χρήστος.

Με τιμητικό έπαινο τιμήθηκε η Ευαγγελία Χαρκοφτάκη (κλαρινέτο – εκτός συναγωνισμού).

 

Την επιμέλεια της οργάνωσης του Μουσικού Διαγωνισμού είχαν οι μουσικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Μάνια Βλαχογιάννη (υπεύθυνη οργανωτικής επιτροπής) και Κώστας Νούσιας.

 

 

Πληροφορίες:
Γραμματεία Ομίλου
Τηλέφωνο: 210 9514523
Email: unescohellas.tlee@gmail.com