08/05/2021

Επαναλειτουργία του Ωδείου από τη Δευτέρα 17/05/2021

Επαναλειτουργία του Ωδείου από τη Δευτέρα 17/05/2021

Μια νέα αρχή για τον πολιτισμό και τη μουσική εκπαίδευση, μετά από μια μακρά περίοδο αναστολής των δια ζώσης δραστηριοτήτων! Σε συνέχεια εισήγησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και ανακοίνωσης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τα ωδεία ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα 17/05 για ατομικά μαθήματα.

Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την ανακοίνωση περί επαναλειτουργίας των Ωδείων. Aπό τη Δευτέρα 17/05 λοιπόν επαναλαμβάνονται δια ζώσης τα ΑΤΟΜΙΚΑ μαθήματα στο Ωδείο, βάσει του ΦΕΚ Β' 1944 με ημερομηνία 13-05-2021. 

Επιτρέπεται η διενέργεια ατομικών και μόνο μαθημάτων με αναλογία 1:1 (ενός διδάσκοντος προς έναν μαθητή-σπουδαστή) και για όλα τα όργανα. Τα ομαδικά μαθήματα θα εξακολουθήσουν να διεξάγονται διαδικτυακά. Ομαδικά μαθήματα για τα οποία δεν ήταν δυνατή η εξ αποστάσεως διδασκαλία (π.χ. Junior Strings, βρεφονηπιακά) εξακολουθούν να παραμένουν σε αναστολή.

Κατά συνέπεια θα υπάρξει επικοινωνία των διδασκόντων ή και της Γραμματείας του Ωδείου με τους μαθητές για τη ρύθμιση του προγράμματος διδασκαλίας. Υπό προϋποθέσεις θα είναι δυνατή η συνέχιση των μαθημάτων διαδικτυακά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και φυσικά ισχύουν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζαμε πριν από την αναστολή λειτουργίας του Ωδείου (αποστάσεις, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απολυμάνσεις κ.ά.).

Το νέο επιπλέον μέτρο που λαμβάνεται είναι η διενέργεια self-test από σπουδαστές, διδάσκοντες και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό πριν την προσέλευση στο Ωδείο. Έτσι σπουδαστές, διδάσκοντες, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό είναι υποχρεωτικό να υπόκεινται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test). Οι ακριβείς προϋποθέσεις και διαδικασίες για τη δωρεάν χορήγηση των self-tests θα ανακοινωθούν σύντομα από το ΥΠΠΟΑ και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε αναμονή εξειδικεύσεων αναφορικά με τα self-tests, την πιθανότητα παράτασης του εκπαιδευτικού έτους για όσους δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα διαδικτυακής διδασκαλίας καθώς και για τον χρόνο και τρόπο διενέργειας των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Τέλος εάν δεν είστε ήδη δικαιούχοι self-test βάσει κάποιας άλλης ιδιότητάς σας (μαθητικής, φοιτητικής ή επαγγελματικής), παρακαλούμε να μας στείλετε άμεσα το Ονοματεπώνυμό σας και τον ΑΜΚΑ σας στο Ωδείο στο οποίο φοιτάτε, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  

  

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

conservatory.operations@nakas.gr

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

conservatory.Aparaskevi@nakas.gr

ΑΙΓΑΛΕΩ

conservatory.Aigaleo@nakas.gr

ΓΛΥΦΑΔΑ

conservatory.glyfada@nakas.gr

ΚΗΦΙΣΙΑ

conservatory.kifisia@nakas.gr

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

conservatory.nsmirni@nakas.gr

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

conservatory.melissia@nakas.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

conservatory.plastira@nakas.gr

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

conservatory.ioannina@nakas.gr

 

Με μεγάλη χαρά λοιπόν περιμένουμε να σας ξαναδούμε από τη Δευτέρα ώστε να ξαναζωντανέψει το Ωδείο με νότες και μουσικές.