23/07/2021

Όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα Online μαθήματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας

Όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα Online μαθήματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας

 

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ONLINE

Κορυφαία Μουσική Εκπαίδευση,
όπου κι αν βρίσκεσαι!

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας παρέχει υπό προϋποθέσεις το επιτυχημένο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα διαδικτυακά, προσφέροντας ατομικά και ομαδικά μαθήματα ενόργανης μουσικής και μαθήματα θεωρητικών σε μαθητές που το επιθυμούν, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού κατοικούν.

Το Ωδείο προετοίμασε τους διδάσκοντες μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της διαδικτυακής διδασκαλίας και εξασφάλισε άδεια εκπαιδευτικής χρήσης για την πλατφόρμα Zoom. 
Έτσι μπήκαν οι βάσεις για την άψογη διεξαγωγή σύγχρονης και ασύγχρονης online διδασκαλίας, η οποία έδωσε άριστα αποτελέσματα και η οποία θα λειτουργεί στο εξής επικουρικά στα προγράμματα σπουδών του Ωδείου.


Όλοι μπορούν πλέον να ενταχθούν στη μαθητική κοινότητα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.
Με αποτελεσματική εξ αποστάσεως διδασκαλία από τους καλύτερους καθηγητές -τους καθηγητές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας- και με την υπεύθυνη αντιμετώπιση του κορυφαίου Ωδείου στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για διαδικτυακά μαθήματα ΕΔΩ και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις:  

 

 • Μπορεί η μουσική να διδαχθεί διαδικτυακά;

Ναι, μπορεί και με πολύ καλά αποτελέσματα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

 

 • Σε ποιους απευθύνονται τα διαδικτυακά μαθήματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας;

Σε όλους εκείνους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μουσική είτε ως χόμπι είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

 • Δεν γνωρίζω καθόλου μουσική, δεν παίζω κανένα όργανο. Μπορώ να διδαχθώ online;

Τα διαδικτυακά μαθήματα ενδείκνυνται για εφήβους και ενήλικες που έχουν βασικές γνώσεις του οργάνου που θέλουν να διδαχθούν. Είναι φυσικά δυνατόν ο μαθητής να ξεκινήσει διαδικτυακά μαθήματα online από το μηδέν, με κάποιες προϋποθέσεις που έχουν σχέση με το όργανο και την ηλικία. Συμβουλευτείτε μας για να σας κατευθύνουμε σωστά!

Τα θεωρητικά μαθήματα της μουσικής διδάσκονται εξ αποστάσεως χωρίς περιορισμούς σε μαθητές που τώρα θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στη μουσική καθώς και σε πιο προχωρημένους π.χ. σε επίπεδο αρμονίας.

 • Θέλω να παρακολουθήσω ένα μάθημα πριν από την εγγραφή μου στο Ωδείο. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; 

Φυσικά. Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας σου προσφέρει ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα με τον καθηγητή της επιλογής σου, ώστε να διαπιστώσεις την αποτελεσματικότητα του online μαθήματος και να ενημερωθείς σωστά για την πορεία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

 • Πρέπει να αγοράσω λογισμικό για να παρακολουθήσω τα online μαθήματα μουσικής;

Όχι. Το Ωδείο έχει εξασφαλίσει τα εκπαιδευτικά δικαιώματα για την πλατφόρμα Zoom. O καθηγητής σου θα σε προσκαλέσει και θα κάνεις τότε την εγγραφή σου στο μάθημα, κατεβάζοντας απλώς τη δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας.

 • Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω στον χώρο μου;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των θεωρητικών ή πρακτικών μαθημάτων είναι ένας υπολογιστής ή laptop και μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ. Στα μαθήματα ενόργανης μουσικής πρέπει φυσικά να διαθέτεις το όργανο που επιθυμείς να διδαχθείς και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο και για το μάθημα με φυσική παρουσία (π.χ. ενισχυτής αν θέλεις να παρακολουθήσεις ηλεκτρική κιθάρα).

 

 • Πρέπει να αγοράσω κάρτα ήχου;

Η αγορά επιπρόσθετου εξοπλισμού δεν είναι απαραίτητη, ωστόσο ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός προσθέτει καλύτερη εμπειρία κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

 • Δεν διαθέτω μουσικό όργανο. Τι μπορώ να κάνω; 

To Ωδείο Φίλιππος Νάκας προσφέρει σε σπουδαστές του που εγγράφονται για ολόκληρο το διδακτικό έτος δωρεάν μουσικά όργανα και μουσικά όργανα σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή. Για να ισχύσουν οι προσφορές, οι εγγραφόμενοι πρέπει να εξοφλήσουν τα δίδακτρα του έτους είτε με εφάπαξ καταβολή είτε με χρήση πιστωτικής κάρτας σε έως 12 άτοκες δόσεις. Ενημερώσου για τις προσφορές σε μουσικά όργανα ΕΔΩ.

 • Από ποιους καθηγητές θα διδαχθώ;

Όπως και στα μαθήματα με φυσική παρουσία, ο μαθητής επιλέγει τον καθηγητή του, εφόσον οι θέσεις των μαθητών του δεν έχουν καλυφθεί. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τον καθηγητή σου από έναν μεγάλο κατάλογο των καλύτερων καθηγητών – των καθηγητών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.


 • Δεν μιλάω ελληνικά. Πώς θα μπορέσω να παρακολουθήσω online μαθήματα; 

Τα μαθήματα μπορούν να διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα. Θα σου υποδείξουμε καθηγητές μας που έχουν μεγάλη εμπειρία διδασκαλίας σε ξενόγλωσσους μαθητές και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

 

 • Πόσο συχνά θα παρακολουθώ μαθήματα online;

Τα online μαθήματα ακολουθούν το πρόγραμμα των μαθημάτων με φυσική παρουσία. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο. Τα ατομικά μαθήματα διαρκούν 40' την εβδομάδα. Τα ομαδικά θεωρητικά μαθήματα διαρκούν 1 ώρα την εβδομάδα.

 

 • Πώς θα προγραμματίσω τις ημέρες / ώρες των μαθημάτων;

Κατά την εγγραφή σου, σε συνεννόηση με τη Γραμματεία του Ωδείου και τον καθηγητή σου θα συνταχθεί ένα ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα τηρείται επακριβώς, όπως ακριβώς και στα μαθήματα με φυσική παρουσία. Φυσικά το πρόγραμμα μπορεί να αναπροσαρμοστεί εάν συντρέχει σοβαρός λόγος.

 

 • Αλλάζει η συνολική διάρκεια των σπουδών στα online μαθήματα;

Όχι, η διάρκεια των σπουδών παραμένει ίδια, εφόσον ο σπουδαστής είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

 

 • Πώς πιστοποιείται η πρόοδός μου;  

Με εξετάσεις. Υπάρχει αναλυτικός Εσωτερικός Κανονισμός που αναγράφει τη σχετική διαδικασία για όλους τους τομείς σπουδών.

 • Ως μαθητής εξ αποστάσεως του Ωδείου Φίλιππος Νάκας έχω κάποιες παροχές;  

Ως μέρος της μαθητικής κοινότητας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας έχεις την Κάρτα Σπουδαστή του Ωδείου, που σου εξασφαλίζει εκπτωτικά προνόμια για αγορές προϊόντων του Μουσικού Οίκου Φίλιππος Νάκας και του Nakas Concept. Επίσης έχεις δικαίωμα στην παροχή δωρεάν μουσικού οργάνου εφόσον εγγραφείς για ολόκληρο το διδακτικό έτος και μπορείς να παρακολουθείς με έκπτωση ή δωρεάν συναυλίες, master classes και άλλες διοργανώσεις του Ωδείου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε στο 210 3634000