03/10/2019

Δημιουργικό θέατρο και μουσική | Η παρέα του θησαυρού

Δημιουργικό θέατρο και μουσική | Η παρέα του θησαυρού

Η παρέα του θησαυρού

ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 - 9 ΕΤΩΝ

Η δημιουργικότητα υπάρχει έμφυτη σε κάθε άνθρωπο. Είναι λοιπόν σημαντικό αυτή να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί από την παιδική ηλικία.


Με χαρά σας ενημερώνουμε για την έναρξη του προγράμματος «η Παρέα του θησαυρού» στο Ωδείο μας. Πρόκειται για ένα πρότυπο διαδραστικό πρόγραμμα δημιουργικού θεάτρου και μουσικής για παιδιά.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στην Ολλανδία και την Σουηδία από την κουκλοπαίκτρια Βάσω Γιαρένη και τη μουσικό Μαίρη Νικολάου, σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό του ωδείου μας Δέσποινα Σαλκιτζόγλου. 

Με αφορμή μια ιστορία και στην προσπάθεια της οργάνωσης και δημιουργίας μίας αυτοσχέδιας παράστασης σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά καλούνται να φανταστούν, να γίνουν εφευρετικά, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν, με στόχο: 

Να ενισχυθεί η φυσική τάση των παιδιών για συνεργατικό παιχνίδι

Να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί η προσωπικότητα του κάθε παιδιού στην ομάδα

Να ενισχυθεί η κριτική τους σκέψη μέσω των ρόλων και των καταστάσεων, καθώς αναζητούν λύσεις κατά την εξέλιξη της κάθε ιστορίας

Να υλοποιηθούν οι ιδέες τους συνθέτοντας το μουσικό περιβάλλον των ιστοριών, δημιουργώντας το σκηνικό της κάθε ιστορίας.

Η ομάδα Κοκου-Μουκλό εδώ και τρία χρόνια υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα με εξαιρετικά αποτελέσματα στην Χάγη, την Ουτρέχτη και τις Βρυξέλλες. 

 

Λέξεις

Aπ΄ τις πιο απλές μέχρι τις πιο άγνωστες, είναι ο χάρτης μας. Λέξεις, κείμενα και στίχοι ποιητών γίνονται δρόμοι για το ταξίδι μας. Μα είναι και φορές που με τις δικές μας λέξεις φτιάχνουμε μονοπάτια και γεφύρια για να φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας.

Μουσική

Τραγουδάμε με μάτια ανοιχτά με μάτια κλειστά, απέξω και από μέσα μας, ανάποδα και ξαπλωτά. H μουσική γίνεται άλλοτε αέρας, άλλοτε τοπίο και είναι πάντα μαγική.

Χέρια

Τα δάχτυλα των χεριών μας γίνονται φτερά, ανθρωπάκια, ξίφη, μαγικά ραβδιά, κουτάλια, πιρούνια, κλειδιά, μαέστροι και πινέλα, ενώ στο τέλος κάθε ιστορίας αποτυπώνουν μία εικόνα του ταξιδιού μας.

Παρέα

Μοιραζόμαστε, ζητάμε τη βοήθεια των άλλων και βοηθάμε. Για να περάσουμε μέσα από το δάσος, για να κουβαλήσουμε μαζί το βαρύ σακί του μυλωνά, για να μοιραστούμε τον θησαυρό και για πολλές ακόμα δραστηριότητες... ένα είναι το μυστικό. Η ωραία μας παρέα!

 

Στην υπέροχη "παρέα του θησαυρού", μέσα από πολύτεχνες δραστηριότητες ενισχύεται η δημιουργική  κίνηση, η καλλιέργεια του ρυθμικού λόγου, το τραγούδι, ο αυτοσχεδιασμός, η ομαδικότητα και η αυτοπεποίθηση.

Στο πρόγραμμα συνυπάρχουν διαφορετικές ηλικίες με σκοπό την αλληλεπίδραση και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και αποδοχής, ενισχύοντας τη δυναμική της ομάδας.

Το παιδί καλείται όχι μόνο να  επικοινωνήσει αλλά και να βοηθήσει σε συλλογικό επίπεδο για την επίτευξη του κοινού στόχου των μελών της ομάδας.

Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται η φαντασία του, η αυτοπεποίθησή του και η ισορροπημένη συναισθηματική του ανάπτυξη.

Μέσα από τη μουσική και θεατρική δημιουργία το παιδί μπορεί να εκφρασθεί ελεύθερα και να εξωτερικεύσει τυχόν εντάσεις ή και προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει.

 

Η "παρέα του θησαυρού" κάνει καλό! Σας περιμένουμε!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Έως 20 παιδάκια ηλικίας 5 έως 9 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις συναντήσεις μας μία φορά τον μήνα. Κρατήστε τη θέση τους τώρα!

Εμψυχωτές: Βάσω Γιαρένη, Δέσποινα Σαλκιτζόγλου, Δημήτρης Παπαδάτος

ΑΘΗΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΤΗΛ.: 210 3634000

ΜΕΛΙΣΣΙΑ A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2 & ΣΕΡΙΦΟΥ, ΤΗΛ.: 210 8035450

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 7-9, ΤΗΛ.: 210 4113681

  

 

ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ              ΩΡΑ  5:30 - 7:30 μ.μ.

ΗΜΕΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ            
ΩΡΑ 11:00  π.μ. - 1:00 μ.μ.

ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ              ΩΡΑ  5.30 - 7.30 μ.μ.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ             Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2 & ΣΕΡΙΦΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41

ΠΕΙΡΑΙΑΣ            ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 7-9

18 ΟΚΤ.

19 ΟΚΤ.

1ΝΟΕ.

8 ΝΟΕ.

9 ΝΟΕ.

29 ΝΟΕ.

13 ΔΕΚ.

14 ΔΕΚ.

20 ΔΕΚ.

10 ΙΑΝ.

11 ΙΑΝ.

17 ΙΑΝ.

7 ΦΕΒ.

1 ΦΕΒ.

14 ΦΕΒ.

13 ΜΑΡ.

14 ΜΑΡ.

6 ΜΑΡ.

10 ΑΠΡ.

11 ΑΠΡ.

3 ΑΠΡ.

22 ΜΑΪ

23 ΜΑΪ

7 ΜΑΪ.

12 ΙΟΥΝ.

13 ΙΟΥΝ.

5 ΙΟΥΝ.