10/06/2019

Φίλιππος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Αλβανός: τιμήθηκαν με επαύξηση της υποτροφίας φοίτησης στο Berklee

Φίλιππος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Αλβανός: τιμήθηκαν με επαύξηση της υποτροφίας φοίτησης στο Berklee

Ως γνωστόν το Ωδείο Φίλιππος Νάκας προσφέρει κάθε χρόνο σε έναν ή περισσότερους σπουδαστές του που πρόκειται να σπουδάσουν στο Berklee το ποσόν των 10.000 δολαρίων ως επαύξηση της υποτροφίας τους. Οι ακροάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των υποτρόφων έγιναν στη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Ωδείο.

Ο ντράμερ Φίλιππος Ηλιάδης –μαθητής στην τάξη του Δημήτρη Χριστοδουλάκη- όχι μόνο είχε αποσπάσει 21.000 δολάρια υποτροφία στις ακροάσεις Berklee το 2018, αλλά μετά από τις ακροάσεις στην επιτροπή καθηγητών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και με κριτήριο τη συνολική ακαδημαϊκή του επίδοση πήρε -με το σπαθί του- επαύξηση 8.000 δολαρίων. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αποφοίτησης... και της περαιτέρω ακαδημαϊκής πορείας στο μεγαλύτερο κολέγιο μοντέρνας μουσικής στον κόσμο: To Berklee περιμένει τον Φίλιππο Ηλιάδη, ο οποίος θα φοιτήσει με υποτροφία που ανέρχεται στα 29.000 δολάρια συνολικά!

Ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Αλβανός – σπουδαστής στην τάξη ηλεκτρικής κιθάρας του Γιάννη Πετρόπουλου (παράρτημα Θεσσαλονίκης) απέσπασε 15.000 δολάρια ως υποτροφία στις ακροάσεις Berklee το 2019. Η συμμετοχή του στις εσωτερικές ακροάσεις στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας τον αντάμειψε με επαύξηση της υποτροφίας αξίας 2.000 δολαρίων. 17.000 δολάρια, λοιπόν, η υποτροφία που θα ακολουθεί τον Κωνσταντίνο Αλβανό κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Berklee.

Ευχόμαστε και στους δύο υποτρόφους επιτυχίες στη συνέχιση της εκπλήρωσης των στόχων τους.