20/03/2019

Συναυλίες Παραρτήματος Μελισσίων - Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) | Το μουσικό κουτί

Συναυλίες Παραρτήματος Μελισσίων - Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) | Το μουσικό κουτί

Στο Παράρτημα Μελισσίων εγκαινιάζουμε  έναν θεσμό συναυλιών  των καθηγητών, άλλοτε ως ατομικό ρεσιτάλ, άλλοτε σε συνεργασία με συναδέλφους και άλλοτε σε συνεργασία με τους μαθητές.

 

Η πρώτη συναυλία θα είναι το ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Παπαπετροπούλου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Παραρτήματος Μελισσίων με τίτλο ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ".

 

Μέσα από ένα μουσικό κουτί προβάλλουν όμορφες μελωδίες και χοροί γραμμένοι για πιάνο. 

Θα παιχτούν κομμάτια από τον κύκλο"Μουσικό κουτί για πιάνο" του συνθέτη Χρήστου Μεντή που γράφτηκε για τη Μαρία Παπαπετροπούλου και ηχογραφήθηκε σε ψηφιακό δίσκο το 2006 μαζί με άλλα έργα του συνθέτη, κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι από τα δύο σημαντικότερα έργα που συνέθεσε για πιάνο:  τις "6 λαϊκές ζωγραφιές" (βασισμένες σε πολύ γνωστές λαϊκές μελωδίες) και τον κύκλο "για μια μικρή λευκή αχιβάδα" (κομμάτια επίσης βασισμένα σε πολύ γνωστούς ελληνικούς ρυθμούς).  Επίσης θα ακουστούν έργα Γεώργιου Κουρουπού (13/8 με αγάπη),  Eric Satie (“Gnossiennes” Nr. 1 & 2 ) και Ευανθίας Ρεμπούτσικα (3 κομμάτια από την "Πολίτικη Κουζίνα"). 

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΩΡΑ 20:00
EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2 & ΣΕΡΙΦΟΥ | ΜΕΛΙΣΣΙΑ
Για κρατήσεις θέσεων: 210 8035450


Περισσότερα για την Μαρία Παπαπετροπούλου θα δείτε ΕΔΩ: