14/05/2019

Μουσικά Αριστουργήματα όλων των εποχών | Mikhail Smirnov βιόλα Svetlana Karpunkina πιάνο

Μουσικά Αριστουργήματα όλων των εποχών | Mikhail Smirnov βιόλα
Svetlana Karpunkina πιάνο

 

Μουσικά Αριστουργήματα όλων των εποχών

Mikhail Smirnov βιόλα

Svetlana Karpunkina πιάνο

 

Η πιανίστα Svetlana Karpunkina και ο βιολίστας Mikhail Smirnov, Ρώσοι καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα σολίστ που ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο, έργα για σόλο βιόλα και ντουέτα για βιόλα και πιάνο. Τα έργα της παρούσας συναυλίας αποτελούν μέρος του πρώτου κοινού τους δισκογραφικού εγχειρήματος. Έχοντας επενδύσει, ο καθένας ξεχωριστά, στην παρουσίαση δύσκολου ρεπερτορίου που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συνεργάζονται με στόχο την καλλιτεχνική αρτιότητα, την ανάδειξη της μουσικότητας των έργων που ερμηνεύουν και τον άρτιο συγχρονισμό.

Η Svetlana Karpunkina είναι βραβευμένη πιανίστα με πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσική δωματίου σε όλη την Ευρώπη. Έχει συμπράξει με τις συμφωνικές ορχήστρες της Βασιλείας, του Μονάχου και της Σόφιας.

Ο Mikhail Smirnov υπήρξε μέλος της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Μόσχας και από το 1993 ανήκει στο μόνιμο δυναμικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έντονη και διαρκής είναι και η δραστηριοποίησή του σε ποικίλα μουσικά σύνολα.

 

Πρόγραμμα

J. S. Bach: Chaconne in D minor from partita BWV 1004 for viola  / L. v. Beethoven: Moonlight sonata in C sharp minor op. 27, Νo 2 / C. Franck: Sonata for viola and piano in A major / B. Bartók:  6 Romanian Folk Dances for viola and piano -Arranged by Alan Arnold

 


Τρίτη 14 ΜΑΪΟΥ 2019

ώρα 20:30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 10 €  - 5 € (ΜΕΙΩΜΕΝΟ)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | 210 3634000