07/12/2018

Αφιέρωμα στα 350 χρόνια από τη γέννηση του François Couperin

Αφιέρωμα στα 350 χρόνια από τη γέννηση του François Couperin

Αφιέρωμα στα 350 χρόνια από τη γέννηση του François Couperin (1668-1733)

Ευάγγελος Κοκκόρης φλάουτο

Κατερίνα Κτώνα τσέμπαλο

Συμμετέχουν Μαρία Κολέτου φαγκότο

Γιάννης Αθανασόπουλος βιόλα

 

Η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα και ο φλαουτίστας Ευάγγελος Κοκκόρης, συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, συμπορεύονται στις μελωδικές γραμμές του γαλλικού μπαρόκ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φρανσουά Κουπρέν, για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του.

 

Ο François Couperin συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους μουσικούς του γαλλικού μπαρόκ. Συνθέτης, οργανίστας και τσεμπαλίστας, πολύ σύντομα έτυχε της υποστήριξης του Λουδοβίκου 14ου, ο οποίος τον τίμησε με τον εξέχοντα τίτλο του βασιλικού μουσικού στις Βερσαλλίες. Τα καθήκοντά του ήταν, μεταξύ άλλων, να συνθέτει για κάθε Κυριακή κοντσέρτα, που θα μπορούσαν να παιχτούν τόσο στο τσέμπαλο, όσο και σε άλλα όργανα, όπως το φλάουτο, το βιολί, το όμποε, το φαγκότο. Πρόκειται για τα περίφημα "Βασιλικά κοντσέρτα" (το πρώτο και το τρίτο θα ακουστούν στη συναυλία).

Στη συναυλία θα παιχτούν επίσης έργα για σόλο τσέμπαλο από τα "Pièces de Clavecin", με τα οποία ο Κουπρέν έφτασε στο απόγειο της τέχνης του, μετατρέποντάς τα σε ποιητικά αριστουργήματα.


 

Παρασκευή 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2018

ώρα 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | 210 3634000