Ο Τομέας Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η μουσική εκπαίδευση σήμερα. Δημιουργήθηκε με πρόβλεψη των αλματωδών εξελίξεων του μουσικού χώρου, προκειμένου να προετοιμάσει μουσικούς που θα αντεπεξέλθουν με άνεση στην εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας και ταυτόχρονα θα κινήσουν τα νήματα της σύγχρονης μουσικής σύνθεσης και εκτέλεσης.

Έχει επανδρωθεί με τους πλέον αναγνωρισμένους μουσικούς-καθηγητές με ενεργό δράση και μεγάλη προσφορά στον τομέα της σύνθεσης, της ενορχήστρωσης, της δισκογραφίας και της εκτέλεσης. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από τις τελειότερες μονάδες δημιουργίας και επεξεργασίας ήχου.

Κύκλος Σπουδών Διπλώματος για όλα τα όργανα και τη φωνή

Ο Κύκλος Σπουδών Διπλώματος περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων με στόχο, τόσο τη διεύρυνση και ολοκλήρωση των θεωρητικών γνώσεων, όσο και την ανάπτυξη των ακουστικών και τεχνικών ικανοτήτων των σπουδαστών. Οι σπουδαστές του Τομέα Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας έχουν ακόμη τη δυνατότητα, παρακολουθώντας το ειδικό τμήμα Εντατικών Σπουδών, να αποκτήσουν το Δίπλωμα Μοντέρνας Μουσικής σε τέσσερα εξάμηνα. Για τον Κύκλο Σπουδών Διπλώματος δείτε περισσότερα ΕΔΩ.


Berklee College of Music
To Ωδείο Φίλιππος Νάκας συνεργάζεται με το Berklee College of Music από το 1991 και είναι ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη του Berklee International Network. 
To δίκτυο ιδρύθηκε το 1993 και με την πάροδο των ετών διευρύνθηκε συμπεριλαμβάνοντας ως συνεργάτες σχολεία και κολέγια σε όλο τον κόσμο. Από τη χρονιά εκείνη και κάθε χρόνο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας είναι ένας από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας των καθηγητών του κολεγίου, κατά την οποία προσφέρονται υποτροφίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Global Academic Partners
Από το 2017 το Berklee, διακρίνοντας την εκπαιδευτική συνέπεια και τα άριστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, το τίμησε ανακηρύσσοντάς το "Global Academic Partner" του Κολεγίου. Έτσι το Ωδείο εντάχθηκε στην πρώτη κατηγορία συνεργατών του Berklee, μαζί με 22 ακόμα πανεπιστήμια και κολέγια σε όλο τον κόσμο.

Το δίκτυο αναζητά ταλαντούχους φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του Berklee College of Music και εργάζεται για να δημιουργήσει ευκαιρίες στους σπουδαστές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να στοχεύσουν σε μια επαγγελματική σταδιοδρομία με παγκόσμια οπτική. Πηγή έμπνευσης είναι η νέα τεχνολογία, οι καινούριες μουσικές ιδέες, οι μουσικές παραδόσεις των λαών σε ολόκληρη την οικουμένη. To δίκτυο στηρίζει τους αποφοίτους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που το αποτελούν, δίνοντάς τους ευκαιρίες εξέλιξης και εξασφαλίζοντάς τους παραγωγικές συνεργασίες. Το προσωπικό, οι καθηγητές του Berklee επισκέπτονται τα σχολεία του δικτύου για να πραγματοποιήσουν εργαστήρια, master classes, συναυλίες, συνεντεύξεις και ακροάσεις για υποτροφίες.


2 χρόνια στην Αθήνα - 2 χρόνια στη Βοστώνη για το Bachelor

Κάθε απόφοιτος του Τομέα Μοντέρνας Μουσικής έχει τη δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς εκπαιδευτικών μονάδων (credits) με στόχο τη μείωση μέχρι και δύο χρόνια των σπουδών στο Berklee.

Βάσει της συμφωνίας του Ωδείου με το Berklee College of Music, οι απόφοιτοι του Κύκλου Σπουδών Διπλώματος (Εντατικού τμήματος) θεωρούνται από το Berklee ικανοί να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο 3ο έτος σπουδών του Κολεγίου και τον επόμενο χρόνο να αποκτήσουν Bachelor από το Berklee. Κατ' αυτόν τον τρόπο συντομεύουν τις σπουδές τους στην Αμερική κατά δύο χρόνια, αφού τα δύο πρώτα χρόνια σπουδάζουν στην Αθήνα στο Εντατικό Τμήμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Η συναυλία αποφοίτησής τους αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, καθώς οι ίδιοι την προετοιμάζουν μουσικά αλλά και οργανωτικά και είναι υπεύθυνοι για κάθε λεπτομέρεια καθώς και για το τελικό αποτέλεσμα που παρουσιάζεται στο κοινό και στην επιτροπή του Ωδείου.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαλέξεις και workshops πραγματοποιούνται από καθηγητές του Berklee με μετάκλησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα και από εξέχοντες μουσικούς της εγχώριας και ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής.

Berklee World Scholarhip Tour | Auditions & Interviews | Αθήνα - Φεβρουάριος 2022
Τον Φεβρουάριο του 2022 οι καθηγητές του Berklee θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν ακροάσεις υποτροφιών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ελάτε πιο κοντά στο όνειρό σας να φοιτήσετε στο Berklee, κερδίζοντας μία υποτροφία χιλιάδων δολαρίων. 
https://college.berklee.edu/admissions/undergraduate/dates

Επαύξηση υποτροφιών για φοίτηση στο Berklee

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας διαθέτει, κατόπιν ακροάσεων, υποτροφίες φοίτησης στο Berklee College of Music αξίας 10.000 δολαρίων συνολικά. Τις υποτροφίες διεκδικούν όσοι σπουδαστές του έχουν αναδειχθεί υπότροφοι μέσα από τη διαδικασία ακροάσεων του Berklee World Scholarship Tour.

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ΕΔΩ ή να τηλεφωνήσετε στο 210 3634000.