Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ένα από τα κορυφαία μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, είναι το σημείο σύγκλισης πολλών μουσικών ρευμάτων. Εδώ η κλασική μουσική συναντά την τζαζ και η τζαζ συμπορεύεται με την παραδοσιακή μουσική και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Από την ίδρυσή του το 1989, έχει συμβάλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της μουσικής εκπαίδευσης εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προγράμματά του, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μουσικές σπουδές. Το πενταώροφο οίκημα της οδού Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα ζωντανό μουσικό φυτώριο με δυναμικό 1.500 μαθητών που συσπειρώνει ένα μεγάλο αριθμό μουσικών δραστηριοτήτων. Παραρτήματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας λειτουργούν στην Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, τα Μελίσσια, τη Νέα Σμύρνη, στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα. Με δεδομένο ότι το σωστό μουσικό όργανο είναι απαραίτητο για την άρτια εκπαίδευση, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας παρέχει στους σπουδαστές του ένα πλούσιο εξοπλισμό όλων των μουσικών οργάνων από τους καλύτερους κατασκευαστές, σύμφωνο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε άψογη λειτουργική κατάσταση.

To κεντρικό κτίριο διαθέτει 46 αίθουσες διδασκαλίας με τα τελειότερα κλασικά και ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και τα πιο εξελιγμένα συστήματα ήχου, αίθουσα συναυλιών χωρητικότητας 240 ατόμων, μικρή αίθουσα συναυλιών και μουσικής δωματίου, σταθμούς εργασίας για το μάθημα Μουσικής Τεχνολογίας & Πληροφορικής, studio ηχογραφήσεων με κονσόλες και βοηθητικό εξοπλισμό κατάλληλο για ψηφιακές εγγραφές.

Οι καθηγητές μας, ένα σημαντικό κεφάλαιο της εκπαιδευτικής μας δύναμης

Οι μουσικοί που συγκροτούν το εκπαιδευτικό δυναμικό του Ωδείου είναι μέλη συμφωνικών ορχηστρών, σολίστ με ενεργό δράση και μεγάλη προσφορά στον τομέα της σύνθεσης, της ενορχήστρωσης, της δισκογραφίας και της εκτέλεσης και έχουν σημαντική συμμετοχή στη δισκογραφική παραγωγή.

Οι απόφοιτοί μας, περιζήτητοι επαγγελματίες

Οι περισσότεροι από τους αποφοίτους του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στελεχώνουν αυτή τη στιγμή τις ελληνικές ορχήστρες ή έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό δυναμικό διαφόρων ωδείων.Οι σπουδαστές μοντέρνας μουσικής, ενταγμένοι ήδη από τα μαθητικά τους χρόνια σε μουσικά σχήματα, καταθέτουν σήμερα τη δική τους δυναμική πρόταση στην ελληνική μουσική σκηνή με συναυλίες και έντονη δισκογραφική παρουσία.

Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας αποκτάς γνώσεις, δημιουργείς, κατακτάς στόχους, ζεις μοναδικές στιγμές.

Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας αγαπάς τη μουσική.