Σεμιναριακοί Κύκλοι Μουσικοθεραπείας - Advanced Level

"Σεμιναριακός Κύκλος Μουσικοθεραπείας - Advanced Level", διάρκειας 38 ωρών, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων ή με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (Διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο από το 2021- Ιπποκράτους 41, Αθήνα)

O νέος "Σεμιναριακός Κύκλος Μουσικοθεραπείας - Advanced Level" δημιουργήθηκε κυρίως χάρη στη συνεχή και πολυετή ζήτηση της πλειοψηφίας των σπουδαστών που έχουν ολοκληρώσει τον «Σεμιναριακό Κύκλο Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία» από το 2014 έως σήμερα.
Έχει διάρκεια 38 ώρες και διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο: από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο και από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή.

Ο κύκλος απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον «Σεμιναριακό Κύκλο Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία», διάρκειας 40 ωρών του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και διαθέτουν γνώσεις αγγλικών, τουλάχιστον σε επίπεδο Lower, καθώς το θεωρητικό και το βιντεοσκοπημένο υλικό θα είναι στην αγγλική γλώσσα. Η γνώση μουσικού οργάνου δεν είναι απαραίτητη.

Ο "Σεμιναριακός Κύκλος Μουσικοθεραπείας - Advanced Level", απευθύνεται επίσης σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στη μουσικοθεραπεία, να συμμετέχουν σε πολλά και ποικίλα βιωματικά εργαστήρια (που περιλαμβάνουν μουσικό αυτοσχεδιασμό με μουσικά όργανα και με τη φωνή, δημιουργία τραγουδιών, μουσική ακρόαση κ.ά.) και να παρακολουθήσουν ειδικά επιλεγμένο βιντεοσκοπημένο υλικό με ομιλίες και κλινικό έργο διεθνώς διακεκριμένων μουσικοθεραπευτών (με εξειδίκευση σε διαφορετικές προσεγγίσεις μουσικοθεραπείας και σε διαφορετικούς πληθυσμούς). Απευθύνεται ιδιαίτερα σε σπουδαστές μουσικής ή επαγγελματίες μουσικούς, φοιτητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, της ειδικής αγωγής, της ψυχικής υγείας και της μουσικοθεραπείας, σε εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, νηπιαγωγούς κ.ά., σε όσους χρησιμοποιούν ή επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική ως εργαλείο στη θεραπεία ή στην εκπαίδευση καθώς και σε όποιον απόφοιτο του εισαγωγικού κύκλου επιθυμεί να συνεχίσει το ταξίδι του στον υπέροχο και μοναδικό κόσμο της μουσικοθεραπείας.

[Στους συμμετέχοντες χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης]

Τα σεμινάρια μουσικοθεραπείας Advanced Level είναι θεωρητικά και βιωματικά και περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:

Βιωματικά εργαστήρια (μουσικός αυτοσχεδιασμός με μουσικά όργανα και με τη φωνή, δημιουργία τραγουδιών, μουσική ακρόαση, role playing κ.ά.)
Ειδικά επιλεγμένο βιντεοσκοπημένο υλικό με ομιλίες και κλινικό έργο διεθνώς διακεκριμένων μουσικοθεραπευτών (με εξειδίκευση σε διαφορετικές προσεγγίσεις μουσικοθεραπείας και σε διαφορετικούς πληθυσμούς)
Προσαρμοσμένες εφαρμογές των βασικών αρχών και παρεμβάσεων της μουσικοθεραπείας από μη μουσικοθεραπευτές
Κλινικά παραδείγματα (βιντεοσκοπημένες συνεδρίες) με παρουσίαση των εκθέσεων αξιολόγησης και συζήτηση, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη διαχείριση δυσκολιών
Clinical Improvisation in Music Therapy
Clinical Songwriting in Music Therapy
Music Therapy and Trauma work (refugees, survivors from wildfires e.t.c)
Music Therapy with Adults Traumatized as Children
Music and the Brain
Neurologic Music Therapy (Stroke, Dementia e.t.c)
Medical Music Psychotherapy
Vocal Psychotherapy
Analytically Oriented Music Therapy
Creative Music Therapy- The Nordoff-Robbins Model
Guided Imagery and Music (GIM)
Levels of Therapy: The Classification of Music Therapy Goals
Music Therapy Assessment
Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Αγγλοελληνικό λεξικό ψυχολογικών-ψυχιατρικών όρων
Επιλεγμένα επιστημονικά άρθρα και βιβλία σε pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-23