Μουσική Εκπαίδευση σε ΑμεΑ | Κοινοτική Μουσικοθεραπεία - Community Music Therapy

Ατομικές και Ομαδικές Συνεδρίες Μουσικοθεραπείας σε ΑμεΑ με κύριο άξονα το έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας και στόχους την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Οι συνεδρίες απευθύνονται σε παιδιά και νέους με Νοητική / Κινητική Αναπηρία, Αυτισμό, Πολλαπλές Αναπηρίες κ.ά. που έχουν την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, να εξελίξουν τη μουσική-δημιουργική ικανότητά τους και να την αναδείξουν σε ευρύτερο κοινό, συμμετέχοντας ενεργά σε πολιτιστικά-κοινωνικά δρώμενα, όπως μουσικές εμφανίσεις και συναυλίες (σε Φεστιβάλ Τέχνης κ.ά.).

Στο πλαίσιο των συνεδριών, εξατομικευμένοι θεραπευτικοί στόχοι συνυπάρχουν αρμονικά με μουσικούς-καλλιτεχνικούς στόχους (κυρίως στόχους προετοιμασίας για performance). Οι νέοι έχουν την επιλογή να εστιάσουν στο τραγούδι, σε κάποιο μουσικό όργανο της προτίμησής τους (όπως πιάνο, αρμόνιο, κρουστά κ.ά.) ή / και στη δημιουργία δικών τους τραγουδιών. Επίσης, ενθαρρύνεται η συμμετοχή τους σε μουσικά / φωνητικά σύνολα.

Τις συνεδρίες πραγματοποιεί η μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου.

✔️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ΕΔΩ αναφέροντας στο "Θέμα" τις Συνεδρίες ή τα Σεμινάρια Μουσικοθεραπείας.