Σύστημα Orff

Για ηλικίες 4-8 ετών

Το Σύστημα Orff είναι μια μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος που στόχο έχει να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα οδηγήσει σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες που βασίζονται στο συνδυασμό της μουσικής, της κίνησης και του λόγου.

Από τη στιγμή της γέννησής του, το παιδί έχει τη διάθεση να προσεγγίσει και να κατανοήσει τον κόσμο που το περιβάλλει. Τη διάθεση αυτή του παιδιού παίρνουμε ως ερέθισμα για να το φέρουμε σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες με πολύτιμα εργαλεία τη μουσική, την κίνηση και το θεατρικό παιχνίδι, μεταμορφώνοντάς το σε ολοκληρωμένη και δημιουργική προσωπικότητα.

  • Μουσική: γνωριμία με το ρυθμό, τον ήχο, τη μελωδία, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff (ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, κρουστά, φλογέρα, κ.ά.), το τραγούδι και τις βασικές μουσικές φόρμες, μέσα από μικρές ορχήστρες.

  • Κίνηση: γνωριμία με τα βασικά στοιχεία της κίνησης του σώματος, τους παιδικούς χορούς από όλο τον κόσμο, την κινητική έκφραση και τον κινητικό αυτοσχεδιασμό.

  • Θεατρικό παιχνίδι: γνωριμία με τη μίμηση και τη δραματοποίηση όλων των στοιχείων που τα παιδιά παίρνουν από τη μουσική και την κίνηση.

    Τα μαθήματα του Συστήματος Orff γίνονται στο Κεντρικό (Ιπποκράτους) και στα παραρτήματα Αγίας Παρασκευής, Νέας Σμύρνης, Μελισσίων, Κηφισιάς και Γλυφάδας