Μουσικά Σύνολα | Gospel Choir

Τα μουσικά σύνολα είναι ανοιχτά σε όλους τους σπουδαστές του Ωδείου. Το μάθημα είναι δίωρο, εβδομαδιαίο, με την παρουσία και καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή, σε αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες με κονσόλες, ηχεία, μικρόφωνα, τύμπανα, ενισχυτές και μουσικά όργανα.

Η εισαγωγή στα μουσικά σύνολα γίνεται μετά το δεύτερο επίπεδο σπουδών, βάσει ακρόασης, ώστε το κάθε μουσικό σύνολο να αποτελείται από μαθητές ίδιου επιπέδου και κοινών μουσικών προτιμήσεων (jazz, rock, pop, funk ή ελληνικό ρεπερτόριο).

Σκοπός των μουσικών συνόλων είναι να βρεθεί ο σπουδαστής σε μία προσομοίωση επαγγελματικού περιβάλλοντος. Στο περιβάλλον αυτό, περνάει από την ατομικότητα και την κατ' ιδίαν μελέτη στην ομαδικότητα, όπου η ανάπτυξη της μουσικής του προσωπικότητας και η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχει αποκομίσει παίζουν μείζονα ρόλο. Έτσι η ποιότητα παιξίματος του κάθε μέλους διαμορφώνει το μουσικό αποτέλεσμα, τον τελικό ήχο του συνόλου, γι' αυτό και δίνεται έμφαση στην ακρίβεια και το “δέσιμο”, στις δυναμικές, στον καθορισμό συνεργατικών ρόλων και στην ενεργητική ακρόαση μεταξύ των μελών. Επιστέγασμα της όλης προσπάθειας αποτελούν τακτές συναυλίες, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε ζωντανό ακροατήριο με πολύ καλές συναυλιακές συνθήκες και να ηχογραφηθούν. Έτσι τα μουσικά σύνολα αποτελούν το εφαλτήριο για μετέπειτα μουσικές δραστηριότητες και συνεργασίες μέσα και έξω από το ωδείο.

Στο Ωδείο λειτουργεί επίσης χορωδία Gospel που προσφέρεται στους σπουδαστές φωνητικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας αλλά και σε μουσικούς που επιθυμούν να εντρυφήσουν στη φωνητική ερμηνεία με τη διαδραστικότητα που προσφέρει το ιδιαίτερο αυτό είδος. Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της εδώ και μία δεκαετία τακτικές επιτυχημένες εμφανίσεις. 

 

✔️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ΕΔΩ αναφέροντας στο "Θέμα" το μουσικό όργανο - μάθημα που σας ενδιαφέρει.