MENU
Το Κορυφαίο Ωδείο στην Ελλάδα

CV

Η Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Anton Bruckner Private University στην Αυστρία, με θέμα: Visible Music, One Body. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής - Μουσική Παιδαγωγική» του University of Nicosia (MMus in Music Education). Με πλήρη υποτροφία και έπαινο Cum Laude, ολοκλήρωσε τις σπουδές σύνθεσης με τον Θόδωρο Αντωνίου, (BM in Music Theory and Composition) στο Hellenic American University. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο με άριστα και έπαινο καλύτερης επίδοσης, έχοντας δουλέψει πιανιστικό ρεπερτόριο με τις καθηγήτριες Beata Pincetić, Mερόπη Κολλάρου και Ελένη Νταφέκα. Επίσης, έχει πτυχίο Ειδικό Αρμονίας και Αντίστιξης με καθηγητή τον Γιώργο Κυριακάκη.

Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου στη Σουηδία και συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου, σύνθεσης, φωνητικής, μουσικού αυτοσχεδιασμού, μουσικοθεραπείας και φωνητικής μουσικοθεραπείας. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το θέατρο παίρνοντας μαθήματα κινησιολογίας και υποκριτικής -μέθοδο Γκροτόφσκι- με τους Αγγέλα Λύρα και Βασίλη Λάγγο, καθώς και θεατρικού παιχνιδιού με τον Γιάννη Πετσόπουλο.

Διδάσκει στο προπτυχιακό μουσικό πρόγραμμα του Hellenic American University. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 2014. Επιπλέον, είναι καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Associated Board of the Royal Schools of Music. Επίσης, διδάσκει θεωρία και ιστορία της μουσικής σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού από το 2013.

Ως καθηγήτρια μουσικής σε σπουδαστές χορού, διδάσκει την θεωρία και την ιστορία της μουσικής, ως επί το πλείστον, μέσω της κίνησης (Dancing Behind The Music), δημιουργώντας μαζί με τους σπουδαστές πρωτότυπες μικρής διάρκειας χορογραφίες (ΑVDP 9 festival, 7ο Συνέδριο-Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- Παγκόσμια μέρα Χορού 2014, Dance Days Chania 7). Επίσης, τον Ιούνιο του 2019 παρουσιάστηκε η performance LINK (σύνδεση μουσικής και χορού βασισμένη στις βασικές αρχές της μουσικής σύνθεσης) στο θέατρο Ροές.

Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Νάσος το βιβλίο της Μουσική και Σώμα, το μουσικό εγχειρίδιο για σπουδαστές χορού και performers.

Ως πιανίστα συμπράττει σε συναυλίες μουσικής δωματίου, ενώ οι συνθέσεις της έχουν παρουσιαστεί σε αίθουσες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ωδείο Αθηνών, Ατενέουμ, κ.ά.) από καταξιωμένα σύνολα (το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Aeolos, κ.ά). Συνθέτει μουσική για χορογραφίες καταξιωμένων χορογράφων και video-performances, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Grimm Knot Festival, Perpignan Arts Festival, Malta International Arts Festival, 7th Athens Video Dance Project, 15ο Φεστιβάλ Χορού από το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων-Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 11th Ramallah Contemporary Dance Festival, 7th - 10th -11th Dance Days Chania, Off Europa Kunst Festival, 13th Arc For Dance Festival, 27th Kalamata Dance Festival, 2023 Eleusis, κ.α.).


Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΜΑΘΗΜΑ

Πιάνο