MENU
Το Κορυφαίο Ωδείο στην Ελλάδα

CV

Η Πελίνα Ευαγγέλου είναι:
-Αντιπρόεδρος (2021-2024) και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών, ΕΣΠΕΜ, Διατέλεσε Αντιπρόεδρος και το διάστημα 2011-2014
-Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (από την έναρξη του, το 2012 έως σήμερα) όπου πραγματοποιεί συνεδρίες μουσικοθεραπείας με παιδιά και νέους με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες και «Σεμιναριακούς Κύκλους Εισαγωγής στη Μουσικοθεραπεία», διάρκειας 40 ωρών, με τη δυνατότητα και για εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση (δύο αυτοτελείς σεμιναριακούς κύκλους τον χρόνο από το 2014 έως σήμερα). Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε να πραγματοποιεί και «Σεμιναριακούς Κύκλους Μουσικοθεραπείας- Advanced Level», διάρκειας 38 ωρών, με τη δυνατότητα και για εξ αποστάσεως παρακολούθηση (επίσης δύο σεμιναριακούς κύκλους τον χρόνο)
-Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου -ΘΟΠΑΑ του Δήμου Αλίμου (από την έναρξή του το 2016 έως σήμερα), όπου πραγματοποιεί συνεδρίες μουσικοθεραπείας με παιδιά και νέους με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες. Ο Τομέας στεγάζεται στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου
-Συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το 2016 ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση φοιτητών μουσικοθεραπείας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική και Κοινωνία» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση «Μουσικοθεραπεία»
-Διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (από το 2020 έως σήμερα)
-Μουσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες "Aμυμώνη" (από το 2006 έως και το 2020)
-Δημιουργός του μουσικού συνόλου «Ονειρέματα» και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή 42 μουσικών εμφανίσεων και συναυλιών Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας από το 2009 έως το 2020. Κύρια μέλη του μουσικού συνόλου «Ονειρέματα» είναι η Μαρία, η Μαριαλένα και η Καλλιώ, τρείς νέες κοπέλες με υπέροχες φωνές, οι οποίες έχουν απώλεια όρασης, αυτισμό και νοητική υστέρηση. Το μουσικό σύνολο δημιουργήθηκε το 2009 στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριους στόχους την κοινωνική ένταξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες.
-Mέλος της Aμερικανικής Ένωσης Mουσικοθεραπείας, American Music Therapy Association –AMTA (2004- 2016)
-Ιδρυτικό μέλος του Διαδραστικού Επιστημονικού Καλλιτεχνικού Κύκλου, Δ.Ε.Κ.Κ.

Το 2014 συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Γιάννη Πόθο στη δημιουργία του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Δράμας ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο: «Όταν αρχίζει το τραγούδι» (Υπεύθυνη μουσικοθεραπεύτρια, Μουσική σύνθεση, Πιάνο, Διδασκαλία τραγουδιού: Π. Ευαγγέλου). Θέμα του ντοκιμαντέρ: Η συμβολή της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μίας ενήλικης κοπέλας με απώλεια όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Το 2020 αναλυτική παρουσίαση του έργου της ως μουσικοθεραπεύτριας δημοσιεύθηκε στη διεθνή έκδοση για την επέτειο των 75 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών «Music as a Global Resource Compendium: Solutions for Cultural, Social, Health, Educational, Environmental, and Economic Issues», ανάμεσα σε 109 επιλεγμένα έργα από 54 χώρες του κόσμου. Η επετειακή έκδοση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Music as a Global Resource (musicasaglobalresource.org) και στην ιστοσελίδα του International Council for Caring Communities (http://international-iccc.org). Περισσότερα για την Π. Ευαγγέλου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Πελίνα Ευαγγέλου

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΜΑΘΗΜΑ

Μουσικοθεραπεία Σεμινάρια & Συνεδρίες