CV
Ο Πολυχρόνης Ζάρρας γεννήθηκε στη Λαμία το 1990. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Σπούδασε Φωνητική και Μοντέρνο Τραγούδι στα Ωδεία Φίλιππος Νάκας (Αθήνα), Ωδείο Αθηνών και Ωδείο Τέχνης Φακανάς, με καθηγήτριες τις Αιμιλία Ράπτη, Λουκία Παλαιολόγου και Μαντώ.
Έχει λάβει Πτυχίο Αρμονίου από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με Βαθμό “Άριστα” και Πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών Κλασικής Αρμονίας με βαθμό “Άριστα” από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη Ευάγγελου Κοκκόρη). Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Κλασικό Πιάνο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Jazz Piano, Jazz Θεωρητικών και Ηλεκτρικής Κιθάρας.
Τις σπουδές του γύρω από τη Φωνητική - Μοντέρνο Τραγούδι πλαισιώνουν πιστοποιήσεις, masterclasses και σεμινάρια από Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικούς και Θεραπευτικούς Φορείς:
· "Voice Technique" - Berklee College of Music
· "Estill Voice Training Level 1 & 2 Course" - Estill Voice
· "Αξιολόγηση, Διάγνωση και Θεραπεία Διαταραχών Φώνησης σε Παιδιά και Ενήλικες" - "Θεραπευτικός Όμιλος Speechvoice"
· "Integrated Voice Therapy Level 1 & 2 για Τραγουδιστές" - Integrated Voice Therapy
· "Η Φωνή στο Τραγούδι" - Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
· "Ανατομία & Φυσιολογία Φωνής" - Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
· "Ο Ρόλος του Σώματος στη Φωνή" - Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
· "Teaching Young Voices" - Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
· "Διαταραχές Φωνής και Κατάποσης σε Post-Covid Ασθενείς" - Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος
· "Η Γηριατρική Φωνή" - Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος
· "Πρακτικό Σεμινάριο Φωνής" - Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Ο Πολυχρόνης Ζάρρας διδάσκει Φωνητική-Μοντέρνο Τραγούδι και Αρμόνιο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το Διδακτικό Έτος 2019-2020. Μέσα από τα μαθήματα φωνητικής που παραδίδει οδηγεί τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος την ανατομία της φωνής, να καταλάβει πώς αυτή ανταποκρίνεται και λειτουργεί στα πλαίσια της φώνησης, είτε πρόκειται για ομιλία είτε για τραγούδι, να μάθει να διακρίνει τα διάφορα είδη αναπνοής, και να "ειδικευτεί" στη διαφραγματική αναπνοή μιας και αυτή είναι απαραίτητη για το τραγούδι, να εκπαιδευτεί στο πώς να χειρίζεται σημαντικά μέρη του φωνητικού μηχανισμού όπως είναι οι φωνητικές χορδές, ο λάρυγγας, η γλώσσα, τα χείλη, ο ουρανίσκος και η ρινική κοιλότητα, να καλλιεργήσει και να γυμνάσει τη φωνή μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις φωνητικής και μεθόδους φώνησης, να μάθει να χειρίζεται τις διάφορες τοποθετήσεις της φωνής, να ανακαλύψει πώς η κάθε τοποθέτηση της φωνής μπορεί να οδηγήσει και σε διαφορετική χροιά. Ο σπουδαστής κατακτά τη φωνητική ελευθερία και ανακαλύπτει τις πραγματικές δυνατότητες της φωνής του σε όποιο στυλ και ρεπερτόριο επιθυμεί, όπως Pop, Rock, Έντεχνο, Λαϊκό κ.λπ.
Πολυχρόνης Ζάρρας
ΜΑΘΗΜΑ
Φωνητική - Μοντέρνο Τραγούδι | Αρμόνιο | Ταχύρυθμο Αρμόνιο