Ένα συναρπαστικό μουσικό ξεκίνημα για τα masterclasses του εκπαιδευτικού έτους 2023-24!
Ένας από τους ρόλους της Mozarteum Hellas είναι η δημιουργία σημαντικών μουσικών δρώμενων προκειμένου οι νέοι ταλαντούχοι μουσικοί της Ελλάδας να βοηθηθούν στη χάραξη της καριέρας τους. Για τον λόγο αυτό, η Mozarteum Hellas συνεργάζεται με το Mozarteum University και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας,για τη διοργάνωση σημαντικών masterclasses που θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου. Για το 2023 θα διοργανωθούν δύο παράλληλα masterclasses:
Τα masterclasses τελούν υπό την Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Για πρώτη φορά σπουδαστές στην Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν σε masterclasses με την αίγλη του Mozarteum University και να εξοικειωθούν με την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του αυστριακού πανεπιστημίου, κάτι που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξή τους ως μουσικών.
Η 4ήμερη αυτή διοργάνωση θα λήξει με συναυλία των σπουδαστών την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.
Η Annelie Gahl έχει αποσπάσει το Βραβείο Anton Bruckner της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης. Άρχισε να μελετά βιολί στο Πανεπιστήμιο Mozarteum με τον Paul Roczek και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1991 στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με τον Ernst Kovacic. Στη συνέχεια, με υποτροφία από το Ίδρυμα Alban Berg σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλινόις με τον Shmuel Ashkenasi.
Από το 1995 έως το 2008 ήταν μέλος της Camerata Salzburg και το 1995 ξεκίνησε επίσης την τακτική της συμμετοχή στην ορχήστρα Concentus Musicus, την ορχήστρα του Nikolaus Harnoncourt. Από το 2000 έως το 2003 εργάστηκε ως κοντσερτίνο στην Ακαδημία της Βιέννης. Είναι τακτική επισκέπτης στο Klangforum Wien. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Δωματίου του Σάλτσμπουργκ και την Camerata Salzburg στο Linz Brucknerhaus και στο Viennaμ Musikverein, μεταξύ άλλων, καθώς και σε φεστιβάλ όπως Wien Modern, Osterfestival Hall, Festwochen Gmunden, Styriarte, Klangspuren Schwaziemon, Philharmonie Luxembourgh κ.λπ. Είναι επίσης μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.
Η διδασκαλία σε μουσικό σχολείο της Βιέννης και στο Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Salzburg ολοκληρώνει τις πολύπλευρες δραστηριότητές της. Το πρώτο της σόλο CD "Innaron" (κυκλοφόρησε το 2005 από την Extraplatte) προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στα μέσα ενημέρωσης. Περιλαμβάνει έργα του H. I. F. Biber καθώς και σύγχρονους Αυστριακούς συνθέτες. Το καλοκαίρι του 2009 διηύθυνε την μπαρόκ ορχήστρα «Capella Triumphans» στο Φεστιβάλ του Salzburg. Η ηχογράφηση του «Six melodies and Thirteen Harmonies» του John Cage, μαζί με τον συνθέτη Klaus Lang κυκλοφόρησε το 2010 από την εταιρεία Col-legno και τιμήθηκε αμέσως με το βραβείο Pasticcio της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (ORF).
Αφοσιώνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μουσική δωματίου, εστιάζοντας τα τελευταία χρόνια στη «νέα» και την «παλαιά» μουσική, όπως τεκμηριώνεται από πολυάριθμες ηχογραφήσεις. Ασχολείται επίσης ιδιαιτέρως με τον αυτοσχεδιασμό, μεταξύ άλλων ως μουσικός συνεργάτης του χορευτή Mario Mattiazzo, με τον οποίο έχει δουλέψει σε αρκετές παραγωγές στο Vienna Schauspielhaus και στο Odeon.
Από το 2013 ο Florian Podgoreanu έχει τη θέση του λέκτορα στο Τμήμα Πνευστών και Κρουστών στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg. Οι συναυλιακές του δραστηριότητες τον έχουν οδηγήσει πολλές φορές στη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία (Φιλαρμονική του Βερολίνου κ.ά.), την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία. Συμμετέχει επίσης ως βαρύτονος στο κουαρτέτο φωνητικών "Cantosonor".
Γεννημένος στη Ρουμανία το 1985, ο Florian Podgoreanu ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση στη γενέτειρά του, το Πλοέστι. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσής του, έλαβε εθνικά και διεθνή βραβεία πιάνου και σύνθεσης, μεταξύ άλλων στη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ιταλία. Το 2000 εισήχθη στο Μουσικό Λύκειο George Enescu στο Βουκουρέστι στην τάξη της καθηγήτριας Ileana Busuioc. Το 2003 ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg και ολοκλήρωσε το πτυχίο του με την καθηγήτρια Cordelia Höfer-Teutsch και το Master’s με τον καθηγητή Imre Rohmann το 2012 με διάκριση.
Κάθε ενεργό μέλος του masterclass θα παρακολουθήσει δύο μαθήματα διάρκειας 60'.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 έως ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΩΡΕΣ: 11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. & 4 - 7 μ.μ.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ 120 €
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ 40 €
[Ειδικές εκπτώσεις ισχύουν για τους σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας]
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ |
ΤΗΛ.: 2103634000
Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: