Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για πιάνο
Διαγωνισμοί

Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για πιάνο

Tο πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους σπουδαστές μουσικής ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους.


Πρόγραμμα Υποτροφιών 2023/24

Θα δοθούν συνολικά 47 υποτροφίες σε  σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 31 ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο ελληνικός διαγωνισμός προβλέπει τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας αξίας 2.000,00 Ευρώ σε σπουδαστή που φοιτά σε αναγνωρισμένο Ωδείο, Μουσική Σχολή ή Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, με ειδίκευση στο πιάνο και έχει γεννηθεί μετά την 1η Απριλίου 1998.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής και να την ανεβάσουν στο site της Yamaha https://europe.yamaha.com/en/education/ymfe/ μαζί με βιντεοσκοπημένες εκτελέσεις δύο έργων (η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο 2023). 

Η μορφή των βιντεοσκοπημένων εκτελέσεων πρέπει να είναι .MOV ή .MP4 
Η ποιότητα του ήχου και του βίντεο δεν θα επηρεάσει την τελική διαδικασία αξιολόγησης  
Η συνολική διάρκεια των δύο έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά
Τα δύο έργα πρέπει να ανήκουν σε δύο διαφορετικές εποχές της μουσικής

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών του έτους 2023/2024 είναι η 30ή Νοεμβρίου 2023
Διαδικασία επιλογής: Αρχικά μέσω των υποβληθεισών βιντεοσκοπημένων εκτελέσεων και στη συνέχεια μέσω ζωντανής ακρόασης που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας στις 27 Ιανουαρίου 2024. Όσοι από τους αιτούντες κληθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή ακρόαση, θα πρέπει να ερμηνεύσουν και πάλι δύο έργα από δύο διαφορετικές εποχές της μουσικής, διάρκειας μικρότερης των 20 λεπτών. Τα έργα που θα ερμηνευθούν στη ζωντανή ακρόαση μπορούν να είναι τα ίδια ή διαφορετικά από τα αρχικώς υποβληθέντα.


Για περισσότερες πληροφορίες: 
Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41
106 80 Αθήνα
email: [email protected] 

τηλέφωνο: 2103634000

Τι είναι το Ίδρυμα Yamaha Music Europe Foundation (YMEF);
Το YMEF διαδέχθηκε το κοινωφελές ίδρυμα Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE), που ιδρύθηκε το 1989 με έδρα το Milton Keynes στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021 αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Rellingen της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Yamaha Music Europe GmbH. Έτσι δημιουργήθηκε το Yamaha Music Europe Foundation.
Αποκλειστικός στόχος του ιδρύματος είναι η υποστήριξη νέων ταλέντων με το πρόγραμμα υποτροφιών YMEF. Από το 1990, το Ίδρυμα Yamaha έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 1.000 μουσικούς σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.