Ρεσιτάλ πιάνου Νικόλας Παππάς - Βραβείο Διαγωνισμού Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

Ρεσιτάλ πιάνου Νικόλας Παππάς - Βραβείο Διαγωνισμού Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Το ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλα Παππά δίνεται στο πλαίσιο της βράβευσής του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2023.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με τη στήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και στόχο του έχει να αναδεικνύει νέους ταλαντούχους Έλληνες πιανίστες. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε τρεις κύκλους. Στους δύο πρώτους, που λαμβάνουν χώρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάζουν ατομικά ρεσιτάλ με έργα της επιλογής τους, ενώ στον τρίτο κύκλο, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι προκριθέντες φιναλίστ του διαγωνισμού συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης σε κονσέρτα των Mozart και Beethoven. 

Ο Νικόλας Παππάς έκανε τα πρώτα μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής σε ηλικία 9 ετών. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς διαγωνισμούς πιάνου. Το 2020 και το 2021 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της UNESCO στην κατηγορία ενηλίκων και τον Μάρτιο του 2023 το δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά masterclasses πιάνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους Δ. Τουφεξή, D. Alexeev, R. Levin, M. Berrof κ.ά. Τον Οκτώβριο του 2018 άρχισε τις πτυχιακές του σπουδές στο Universität Mozarteum Salzburg με τον Rolf Plagge, τις οποίες και ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2022 με βαθμό "Άριστα 1" και έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές "Master Solistenausbildung". Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, τη Συμφωνική Ορχήστρα «Ιωάννα Συγγελάκη» τη Συμφωνική Ορχήστρα Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

Πρόγραμμα 
J. S. Bach: Partita no 5, g major, BWV 829
C. Debussy: συλλογή Πρελουδίων από το πρώτο βιβλίο
L. v. Beethoven: Hammerklavier Sonata, no 29, b flat major, op. 106, 1ο μέρος 
S. Rachmaninoff: Sonata no 2, b flat minor, op. 36


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000