Ρεσιτάλ πιάνου Κωνσταντίνος Λιάνος (Σειρά Οι Νέοι για τους Νέους)
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

Ρεσιτάλ πιάνου Κωνσταντίνος Λιάνος (Σειρά Οι Νέοι για τους Νέους)

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Με ένα κατανυκτικό όσο και απαιτητικό πρόγραμμα με έργα J. S. Bach, F. Chopin, L. v. Beethoven, M. Balakirev, R. Schumann και F. Liszt, ο Κωνσταντίνος Λιάνος ετοιμάζει μια σπουδαία πιανιστική βραδιά.

Ο Κωνσταντίνος Λιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, ξεχωρίζοντας αμέσως για την ιδιαίτερη μουσική του αντίληψη αλλά και το πηγαίο μουσικό του ταλέντο. Τον Ιούνιο του 2023 έλαβε το δίπλωμα πιάνου (άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και  χρυσό μετάλλιο) με καθηγήτρια την διακεκριμένη σολίστ Έλενα Χριστοδούλου από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο - Ωδείο Αthenaeum.  
Τον Ιούνιο του 2022 έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα με καθηγήτρια την συνθέτιδα Ελένη Αναγνωστοπούλου από το Τονικό Ωδείο. 
Έδωσε ρεσιτάλ στα πλαίσια του "Athens piano city festival" και εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο αφιέρωμα "Piano days".
Απέσπασε πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής της UNESCO και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. και δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου "Φίλωνας". Έλαβε ενεργά μέρος στα Σεμινάρια του Mozarteum Hellas με καθηγητή τον Florian Podgoreanu (Ωδείο Φίλιππος Νάκας, 2023).
Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και φοιτητής στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
J. S. Bach: Prelude and fugue in d major BDW 874
F. Chopin: Etude op. 10 No 4
L. v. Beethoven:  Sonata op. 53 “Waldstein”
M. Balakirev: The Lark
R. Schumann: Sonata No 2 op. 22.
F. Liszt:  Mephisto waltz No 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000