Ρεσιτάλ φλάουτου Θεοδώρα Αποστολίδου | Στο πιάνο ο Νίκος Ζαφρανάς (Σειρά Οι Νέοι για τους Νέους)
Εκπαιδευτικό Έτος 2023-2024

Ρεσιτάλ φλάουτου Θεοδώρα Αποστολίδου | Στο πιάνο ο Νίκος Ζαφρανάς (Σειρά Οι Νέοι για τους Νέους)

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Η Θεοδώρα Αποστολίδου, εκπροσωπώντας επάξια τη νέα γενιά ταλαντούχων φλαουτιστών, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα τη Δευτέρα 27 Μαΐου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Θεσσαλονίκης. Στο πιάνο συνοδεύει ο καταξιωμένος πιανίστας Νίκος Ζαφρανάς.

Πρόγραμμα
J. S. Bach, Partita in a minor for solo flute
Allemande, Courante

W. A. Mozart, Flute Concerto in D major
Allegro aperto, Adagio non troppo

H. Dutilleux, Sonatine for flute and piano

C. Nielsen, Flute Concerto, FS 119, CNW 42
I. Allegro moderato
II. Allegretto - Adagio ma non troppo - Allegretto - Tempo di Marcia

L. Berio, Sequenza I, for flute solo (1958) 

Η εικοσιενάχρονη Θεοδώρα Αποστολίδου είναι φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ με ειδίκευση στο φλάουτο, στην τάξη της Κατερίνας Τσεντς. Ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου το 2008 σε ηλικία έξι ετών στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης (Δ.Ω.Α.). Αποφοίτησε από την τάξη του Βέσελιν Μπελομάζωφ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας τον Ιούνιο 2018 και της απονεμήθηκε Δίπλωμα Φλάουτου με βαθμό «Άριστα 10» και «διάκριση Α΄ βραβείου». Ολοκλήρωσε τις θεωρητικές μουσικές σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης το 2018  και είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας με βαθμό «Άριστα 10». 
Της απονεμήθηκαν: B’ βραβείο (Κατηγορία Πνευστά) στον ετήσιο Διαγωνισμό Κοντσέρτου 2023 «Ηλίας Κουσκουβέλης» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης, Α΄βραβείο  στον  ετήσιο Διαγωνισμό Κοντσέρτου 2023 «Ηλίας Κουσκουβέλης» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (ντουέτο φλάουτο - κιθάρα με την Κωνσταντίνα Μαλαπάνη), Α΄ βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φλάουτου «Ουρς Ρούτιμαν» (2019-Κατηγορία Β΄: 15-18 ετών), Α΄ βραβείο στην κατηγορία Πνευστών του 4ου Πανελλήνιου  Διαγωνισμού Μουσικής του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου, Επιστημών Ελλάδος (2018), καθώς και Β΄ βραβείο στην κατηγορία  «Μουσική Δωματίου», (Ντουέτο Φλάουτο-Κιθάρα) στο Διαγωνισμού του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης (2016).
Έχει δώσει σόλο ρεσιτάλ στα Δημοτικά Ωδεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης και συμμετέχει σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου. Τον Αύγουστο του 2018 συμμετείχε στο NFA (National Flute Assosiation) Convention στη Φλόριντα των Η.Π.Α. Από το 2020 είναι μέλος της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Το 2021 συμμετείχε στην Cosmoclassical Youth Orchestra για το ανέβασμα της όπερας του Mozart, Cosi Fan Tutte. Το καλοκαίρι του 2022 επιλέχτηκε για το Old Ox European Masterclass στο πλαίσιο του Stockholm’s Kammarmusikfestival. Τον Μάρτιο του 2023 συμμετείχε στον κύκλο μουσικών εκδηλώσεων «Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής» του ΣΦΜΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ τον Αύγουστο του 2023 συμμετείχε στο 8ο Φεστιβάλ Πάου. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 είναι μέλος της Jovenata Ensemble, ενώ επιλέχθηκε κατόπιν ακρόασης ως έκτακτο μέλος της Κ.Ο.Θ. για τη σεζόν 2023-2024. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τους: Gitte Marcusson, Gaby Pas-Van Riet, Wally Hase, Felix Reggli, Maria Fedotova, Νικολό Δημόπουλο, Lorna McGhee, Denis Buriakov κ.ά..


ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2024

ΩΡΑ 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 45, ΧΑΡΙΛΑΟΥ | ΤΗΛ.:  2310320560