Ρεσιτάλ πιάνου Εβελίνα Αντεμισάρη | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Ρεσιτάλ πιάνου Εβελίνα Αντεμισάρη | Σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους"

Διανύοντας τον 34o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Μια νέα εξαιρετική πιανίστα με ποικίλα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και διακρίσεις σε διάφορους τομείς πέραν της πιανιστικής ερμηνείας, η Εβελίνα Αντεμισάρη, δίνει ρεσιτάλ το Σάββατο 1 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων και μία δική της σύνθεση.

---
Η Εβελίνα Αντεμισάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της Χρύσα Διαγουρτά. Σε ηλικία 11 ετών συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή. Παίζει επίσης σε υψηλό επίπεδο βιολί και σαξόφωνο άλτο.
Τον Ιούλιο του 2020 (σε ηλικία 14 ετών) έλαβε από το Φιλαρμονικό Ωδείο Πεύκης το Δίπλωμα Πιάνου με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή αποσπώντας τη μέγιστη βαθμολογία «Άριστα παμψηφεί με Α’ Βραβείο» και τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Ωδείου.
Είναι επίσης κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας με βαθμό «Άριστα 10», του Grade 6 Music Theory (ABRSM) με καθηγητή τον Θ. Μπρουτζάκη όπως και του Grade 8 Violin Perfomance (ABRSM) με καθηγητή τον Γ. Μάνδυλα. Έχει μελετήσει Τζαζ αυτοσχεδιασμό στο άλτο σαξόφωνο με καθηγητή τον Α. Λαδόπουλο.
Είναι μέλος της Ορχήστρας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce  (2017 - σήμερα) και της διεθνώς βραβευμένης Χορωδίας Rosarte (2012- 2019). Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης, Πιάνου, Φυσικής και Μαθηματικών.
Κάποιες από τις τελευταίες συνθέσεις της που έχουν βραβευθεί και ερμηνευθεί δημοσίως είναι:
• “Άδης και Περσεφόνη” έργο για φλάουτο, βιολί, τσέλο και πιάνο (Τιμητική διάκριση στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης ACT, Θεσσαλονίκη 2022)
• “Cadenza” για το κονσέρτο Νο12, Κ 414 του Μότσαρτ (Circolo Lirico di Bologna, 2022)
• “Lucid dream” - έργο για πιάνο (Circolo Lirico di Bologna, 2022)
• “The voice of Cyprus” - έργο για ορχήστρα και χορωδία για τον Διεθνή Διαγωνισμό “Cyprus – Greece – Hellenes abroad: Educational Bridges 2022” (1ο βραβείο, Λευκωσία, 2022)
• “Revolutionary Act” – Ορχηστρικό έργο εμπνευσμένο από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση (Αθήνα, 2021)
• “Blooming” – Μουσική για τον 4th International Animated Film Music Competition οργανωμένο από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2020)
Έχει συμμετάσχει σε Μουσικές Ακαδημίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, σύνθεσης και διεύθυνσης ορχήστρας με τους κορυφαίους πιανίστες, συνθέτες και μαέστρους Robert Levin, Michael Korstick, Alain Lefevre, Jonathan Girard, Γιάννη Χατζηλοΐζου, Κωνσταντίνο Δεστούνη, Τίτο Γουβέλη, Θοδωρή Τζοβανάκη, Λίνα Τόνια, Δημήτρη Τουφεξή, Brandt Fredriksen, Jacques Rouvier, Peter Lang, Andreas Groethuysen και άλλους.
Είναι μαθήτρια της Γ' Λυκείου και από το 2017 σπουδάζει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce) με Μουσική Υποτροφία, ενώ έχει βραβευτεί με το ACG Pierce Orchestra Award για την πολύτιμη συνεισφορά της στην ορχήστρα του Κολλεγίου.
Έχει γίνει ήδη δεκτή για να συνεχίσει τις ανώτατες μουσικές σπουδές της στο Πιάνο και στην Σύνθεση από το Royal College of Music (London), το Royal Northern College of Music (Manchester) και το Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow).
Είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης και είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.
---
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
J. S. Bach - Prelude and Fugue No. 21 in B flat major BWV 866
J. Brahms - Intermezzo in A minor No. 1, Op. 118
J. Brahms - Intermezzo in A major No. 2, Op. 118
J. Brahms - Ballade in G minor No. 3, Op. 118
Prokofiev - Sonata no. 3 in A minor, op. 28
E. Antemisari - "Lucid dream"
L. v. Beethoven - "Appassionata" Piano Sonata No. 23, Op 57
F. Chopin - Études Op. 25 No. 12 in C Minor "Ocean"


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 AΠΡΙΛΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000