Η KOA παρουσιάζει: Τα παιδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Η KOA παρουσιάζει: Τα παιδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Chronos Ensemble (σύνολο μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών):
Κώστας Σίσκος, κόρνο
Νέλλη Οικονομίδου, βιολί
Μιχαήλ Σμιρνόφ, βιόλα
Ήβη Παπαθανασίου, τσέλο

Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς, κιθάρα
Αμαλία Τάτση, φωνή
Κατερίνα Δοξαστάκη, φωνή

Παιδική χορωδία «12 νότες» σε μουσική διδασκαλία της Ήβης Παπαθανασίου

Μεταγραφή - ενορχήστρωση τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη για το Chronos Ensemble, κλασική κιθάρα, δύο γυναικείες φωνές και παιδική χορωδία από τον Τριαντάφυλλο Μπαταργιά.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει τα παιδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης από το 1937 ως το 1945. Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν «μέσα στην παγωνιά της Ιστορίας – στη δοκιμασία του ’40 – στην πρώτη μου εφηβεία».

Τα τραγούδια αποτελούν τις πρώτες του απόπειρες να μελοποιήσει ποιήματα των Διονυσίου Σολωμού, Κωστή Παλαμά, Βασίλη Ρώτα, Αντιγόνης Μεταξά, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Brendan Behan κ.λπ.

Το 1994 τα τραγούδια κυκλοφόρησαν σε διπλό CD με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης, 40 τραγούδια για παιδάκια και παιδιά» από την Παιδική Χορωδία & Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε ενορχήστρωση και διεύθυνση χορωδίας από τον Δημήτρη Καρβούνη.

Στη συλλογή των 40 τραγουδιών υπάρχουν και μεταγενέστερες συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, που ταιριάζουν με τα πρώτα παιδικά τραγούδια.

Ο Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς επιλέγει μια σειρά από τα τραγούδια αυτά, τα οποία μεταγράφει και ενορχηστρώνει για το Chronos Ensemble, κλασική κιθάρα, δύο γυναικείες φωνές και παιδική χορωδία.


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:2103634000

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ