«ΗχοΧρώματα» Ρεσιτάλ πιάνου Νατάσσα Χαλκοδαίμων
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

«ΗχοΧρώματα» Ρεσιτάλ πιάνου Νατάσσα Χαλκοδαίμων

Ένα ρεσιτάλ πιάνου με ηχοχρώματα από τη Μπαρόκ έως τη σύγχρονη εποχή. Ένα ταξίδι στον χρόνο με αφετηρία τον J. S. Bach και προορισμό τον B. Bartók, με ενδιάμεσους σταθμούς συνθέτες - ορόσημα της κάθε εποχής. Το ρεσιτάλ θα κλείσει με το έργο "Sharp Night" του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη και κιθαριστή Γιάννη Αλυγιζάκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J. S. Bach “Toccata in E minor, BWV 914”
W. A. Mozart “Fantasia in D minor, K397”
F. Chopin “Valse op.34 no.2”
F. Chopin “Nocturne Op.9 No.2 in Eb Major”
F. Chopin “Scherzo no.2 op.31”
E. Granados “Oriental” from Danzas españolas
F. Liszt “Liebestraum no.3”
C. Debussy  “Suite Bergamasque - Clair de Lune”
B. Bartók “Three Hungarian Folk Songs from Csík”
B. Bartók “Romanian Folk Dances”
B. Bartók “Allegro Barbaro”
Y. Alygizakis “Sharp Night”

Η Νατάσσα Χαλκοδαίμων γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στην τάξη της μουσικοπαιδαγωγού και πιανίστριας Εύης Μαρινάκη. Σε ηλικία 16 ετών έλαβε το Πτυχίο πιάνου με Άριστα και σε ηλικία 19 ετών το Δίπλωμα πιάνου με  Άριστα και Α’ Βραβείο. Είναι επίσης κάτοχος των πτυχίων DipLCM & ALCM Piano in Performance του University of West London. 
Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια με τους Dimitri Bashkirov και Christopher Hinterhuber στο University of Mozarteum, με το Μαρτίνο Τιρίμο, τον Κωνσταντίνο Γκάνεφ , τη Lilia Boyiadjieva, την Aline Artignan, τη Ναταλία Μιχαηλίδου και τον Παύλο Γιαλλουράκη.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς & πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας βραβεία & διακρίσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε χώρους όπως Kleines Studio-University of Mozarteum, ΕΡΤ, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός", Ίδρυμα Θεοχαράκη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μουσείο Μπενάκη, Σύλλογος Ιμβρίων, Γαλλικό Ινστιτούτο, Θεατρική σκηνή "Κάρολος Κουν", Πολυχώρος "Άννα και Μαρία Καλουτά", Εστία Νέας Σμύρνης, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, Amanzoe, κ.ά.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό (Med) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση "Μουσική Παιδαγωγική". Επίσης, είναι κάτοχος Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης με  Άριστα, ενώ σήμερα φοιτά στην τάξη της Φούγκας με καθηγητή τον μουσικολόγο, συνθέτη και κιθαριστή Γιάννη Αλυγιζάκη.
Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ερμηνεύοντας το έργο "Vexations", ενώ τον Ιανουάριο του 2020 πραγματοποίησε ρεσιτάλ πιάνου σε απευθείας μετάδοση στο τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας στο πλαίσιο του κύκλου "Συναυλίες στο Τρίτο" .
Ασχολείται ενεργά με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία, ενώ το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχε στη διεθνή ακαδημία Music Academy of Anargyrios and Korgialenios School of Spetses ως συνοδός της τάξης βιολιού του διεθνούς βιολονίστα Bartek Niziol. Στην ίδια ακαδημία είχε τη χαρά να συμπράξει μουσικά με τον τρομπονίστα Jamie Williams και τη φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη.
Από τον χειμώνα του 2020 συνεργάζεται ως εξωτερική συνεργάτις με την ΕΡΤ. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο και δασκάλα μουσικής στα Ν. Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα.
 

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2023 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000