Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για Piccolo Φλάουτο και Φλάουτο θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.
Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας καλωσορίζει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της Πορτογαλίδας Beatriz da Silva Baião. Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο σε μουσικούς που παίζουν Piccolo Φλάουτο, αλλά και σε φλαουτίστες όλων των επιπέδων που επιθυμούν να γνωρίσουν το ιδιαίτερο αυτό όργανο και το ρεπερτόριό του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν έργα που έχουν προετοιμάσει από όλες τις εποχές της μουσικής.
Η Beatriz da Silva Baião γεννήθηκε το 1997 στην Πορτογαλία και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία δέκα ετών, στην Banda Filarmónica de Mira. Την επόμενη χρονιά εισήχθη στο Ωδείο Aveiro Calouste Gulbenkian, όπου παρακολούθησε την τάξη της Ana Maria Ribeiro, ολοκληρώνοντας με την υψηλότερη βαθμολογία. Το 2018 έγινε δεκτή στο Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris, όπου σπούδασε με τους Sophie Cherrier, Vincent Lucas, Pierre Dumail και Nathalie Rozat, αποφοιτώντας με Bachelor το 2021και Master το 2023.
Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με ορχήστρες και σύνολα, όπως:
Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de la Radio France, Göteborg Opera , Camerata Royal Concertgebouw Orkest, European Union Youth Orchestra, Gulbenkian Orchestra, Czech Philharmonic Orchestra, Orchestre National d’ Île-de-France, Orchestre d’Auvergne, Porto Symphony Orchestra at Casa da Música, Portuguese Philarmonic Orchestra.
Κάτοχος πολλών βραβείων σε εθνικούς διαγωνισμούς, σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα της υπήρξαν το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό «Young Musicians Award» 2013 και η πρόκριση στου ημιτελικούς του Gazzeloni Competition – 2017.
Σήμερα η Beatriz da Silva Baião είναι σόλο Piccolo Φλάουτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ρότερνταμ και καθηγήτρια Piccolo στο πανεπιστήμιο Codarts Rotterdam.
Θα ακολουθήσει Ρεσιτάλ Φλάουτου της Beatriz Baião την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30. Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σεμινάριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
Ώρα έναρξης 16:00
Δίδακτρα Ενεργών Μελών 50€ (-20% για τους σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας)
Δίδακτρα Ακροατών 15€ (-20% για τους σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Κωνσταντίνος Μάργαρης
Α. Vivaldi: Concert for piccolo in C Major, RV 443, I. Allegro
Orchestral Excerpts
Αικατερίνη Βέρδη
A. Vivaldi: Concert for piccolo in C Major, RV 443, II. Largo
Ίνα Χαντζάρη
W. A. Mozart: Sonata No. 4
Ανδριάνα Σιώρου
(Piccolo) “Danny Boy”
(Flute) John La Montaine: «Sonata for Solo Flute” (1st – 2nd movement)
Βενιαμίν Παυλίδης
J. Ibert: Pièce pour flûte seule
Πράξιλλα Μπότου
J. Donjon: 1st from 8 Etudes de Salon
J. S. Bach: Sarabande and Gigue from Violin Partita No. 2
Ρεσιτάλ φλάουτου της Beatriz Baião την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 20:30. Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα. Eίσοδος ελεύθερη. Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.: 2103634000
Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο σεμινάριο συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: