Ακροάσεις για την Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για κρουστά ορχήστρας
Εκπαιδευτικό Έτος 2022-2023

Ακροάσεις για την Υποτροφία Yamaha Music Europe Foundation για κρουστά ορχήστρας

Tο πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους σπουδαστές μουσικής ενθάρρυνση, κίνητρο και στήριγμα στη συνέχιση των σπουδών τους.

Σε τι συνίσταται το πρόγραμμα υποτροφιών της Yamaha και ποιος μπορεί να διεκδικήσει υποτροφία;
Κάθε χρόνο, η YMEF απονέμει υποτροφίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οι υποτροφίες Yamaha απονέμονται σε διαφορετική κατηγορία οργάνων κάθε χρόνο. Η υποτροφία YMEF 2022-23 για την Ελλάδα απευθύνεται σε σπουδαστές μουσικής που προετοιμάζονται σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας (Ωδείο, Μουσική Σχολή, Α.Ε.Ι.) για επαγγελματική μουσική καριέρα.

Η υποτροφία λαμβάνει τη μορφή εφάπαξ χορήγησης 2.000 € και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε σκοπό, εφόσον συμβάλλει στην πρόοδο των σπουδών του νικητή.

Η επιτροπή, η οποία αποτελείται από σολίστ και καθηγητές εγνωσμένου κύρους, θα απονείμει την υποτροφία με βάση τις μουσικές ικανότητες του υποψηφίου.

Τι είναι το Ίδρυμα Yamaha Music Europe Foundation (YMEF);
Το YMEF διαδέχθηκε το κοινωφελές ίδρυμα Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE), που ιδρύθηκε το 1989 με έδρα το Milton Keynes στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2021 αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Rellingen της Γερμανίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Yamaha Music Europe GmbH. Έτσι δημιουργήθηκε το Yamaha Music Europe Foundation.
Αποκλειστικός στόχος του ιδρύματος είναι η υποστήριξη νέων ταλέντων με το πρόγραμμα υποτροφιών YMEF. Από το 1990, το Ίδρυμα Yamaha έχει χορηγήσει υποτροφίες σε περισσότερους από 1.000 μουσικούς σε 33 ευρωπαϊκές χώρες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 2022/2023

Συνολικά, θα χορηγηθούν 45 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής από 31 χώρες, ενώ η φετινή κατηγορία οργάνων είναι τα κρουστά ορχήστρας.

Οι ακροάσεις για την Ελλάδα είναι ανοιχτές για το κοινό. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, Ιπποκράτους 41, Αθήνα.