Εισαγωγή στα Μουσικά Σχολεία

Στο εξειδικευμένο τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων για την εισαγωγή στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας το μάθημα είναι ατομικό (60') ή ομαδικό (90΄) και ως σκοπό έχει να εξοικειώσει τον υποψήφιο στις απαιτήσεις εξέτασης για την εισαγωγή στα Μουσικά Σχολεία, έτσι όπως αυτή ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το μάθημα περιλαμβάνει:

Δεκτά γίνονται κατά κανόνα παιδιά πέμπτης και έκτης δημοτικού, αλλά και παιδιά που επιθυμούν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Μουσικό Σχολείο μετά την 1η Γυμνασίου.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
ΑΘΗΝΑ
Δημήτρης Μώρος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χρίστος Ντόβας


 

Η ένταξη των μουσικών σπουδών στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχει γεννήσει την ανάγκη για συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών που να εξασφαλίζουν, σε περιορισμένο -πολλές φορές- χρονικό διάστημα, την επαρκή προετοιμασία των υποψηφίων για την Ανώτατη Εκπαίδευση και, ακολούθως, την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ανταποκρινόμενο στις νέες αυτές ανάγκες, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας δημιούργησε τον ειδικό τομέα προετοιμασίας για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων, όπου διδάσκονται: 

Τα μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά, διεξάγονται δε, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία των μαθητών.

 

Ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας είναι 1 έτος για μαθητές της Γ΄Λυκείου ή αποφοίτους και 2 έτη για μαθητές της Β΄Λυκείου.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

ΑΘΗΝΑ

Ευάγγελος Κοκκόρης

Χρήστος Ψυχογυιός

Μιχάλης Ρουσελάκης

Νεκτάριος Μητρόπουλος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αθανάστιος Γκουντάνος

Χρίστος Ντόβας

 
Δείτε βιογραφικά στοιχεία των διδασκόντων ΕΔΩ