Tα μαθήματα γίνονται μόνο με φυσική παρουσία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα κάθε Τρίτη ή Πέμπτη ώρα 18:00 - 21:30

Έναρξη ΝΕΟΥ τμήματος: Tρίτη 26/10/2021

Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνήστε στο 210 3634000.


 

 

Το Cubase Masterclass Course παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν όλη τη γνώση  που πλαισιώνει την καλύτερη εφαρμογή DAW της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να είναι αρχάριοι (παρακαλούμε δείτε τις προϋποθέσεις) με όρεξη και πάθος για ενασχόληση στα Digital Media ή ήδη χρήστες του προγράμματος που έχουν την ευκαιρία να μάθουν να χρησιμοποιούν το Cubase σε προηγμένο επίπεδο.

Αν και συνιστάται, η αγορά λογισμικού δεν είναι  υποχρεωτική, αφού για όλη την διάρκεια του course παραχωρείται (χωρίς καμία χρέωση) στους σπουδαστές το Cubase Pro στην τελευταία του έκδοση.

Το μάθημα περιλαμβάνει ενότητες που καλύπτουν πλήρως το περιβάλλον εργασίας, τις δυνατότητες του Cubase και τα έξυπνα «Τips&Tricks» που λύνουν τα χέρια. Οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να ηχογραφούν και να επεξεργάζονται Midi και Audio εκτελέσεις, ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα να εφαρμόζουν τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες παραγωγές.

Παράλληλα έχουν πρόσβαση σε ένα προσεκτικά επιλεγμένο υλικό που βοηθάει στην εμπέδωση και την εξοικείωση με πρακτικά θέματα που καλούνται να εφαρμόσουν.

Για πρώτη φορά, ο εκπαιδευτής προσφέρει ατομικό support και εκτός μαθήματος, γεγονός που εξασφαλίζει απρόσκοπτη μελέτη χωρίς δυσκολίες για το σπουδαστή.

Αν χρησιμοποιείτε το Cubase και θέλετε να απογειώσετε την δουλειά και την δημιουργικότητά σας, τότε αυτό το course αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Οι εργασίες που ανατίθενται ανά μάθημα, παρέχουν την απαραίτητη hands-on εμπειρία που ενισχύει το ενδιαφέρον για περισσότερη μάθηση. Σε κάθε ενότητα δίδονται τα κατάλληλα Training Files για μελέτη στο σπίτι που βοηθούν ουσιαστικά στην κατανόηση των θεμάτων.Γίνετε Power User στο Cubase 

Τα πάντα από τη Θεωρία έως την Πράξη

[4μηνο course - Μαθήματα 1 φορά/εβδομάδα]  

Το περιβάλλον και ο εξοπλισμός είναι ιδανικά αφού γίνονται στο πιο σύγχρονο ωδείο της χώρας, στην καρδιά της Αθήνας, σε αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και επτά σπουδαστές. Χρησιμοποιούν υπολογιστές Apple iMac τελευταίας γενιάς, Midi Keyboards με controllers και drum pads. 


Τι είναι το Cubase;

Το λογισμικό (πρόγραμμα) Cubase της εταιρείας Steinberg, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μουσικής παραγωγής, με μεγάλη ιστορική διαδροή. Η πρώτη (μόνο MIDI) έκδοσή του κυκλοφόρησε το 1989, ήταν το πρώτο λογισμικό που εγκαινίασε την ενορχήστρωση σε γραφικό περιβάλλον, μια τεχνική απεικόνισης η οποία υιοθετήθηκε από σχεδόν κάθε λογισμικό DAW (Digital Audio Workstation) μέχρι σήμερα.

Τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ από τότε. Το Cubase Pro μπορεί να χρησιμοποιείται στη σύνθεση, την ηχογράφηση, επεξεργασία και μίξη ήχου και MIDI. Προσφέρει τα καλύτερα εργαλεία που ολοκληρώνουν κάθε μουσική δημιουργία. Είναι εφοδιασμένο με μια τεράστια ποικιλία από εικονικά όργανα (VST Instruments) και επεξεργαστές εφέ, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες άλλα όργανα και εφέ τρίτων κατασκευαστών, μέσα από το πρωτόκολλο VST (Virtual Studio Technology).Με το πέρας του μαθήματος θα είστε σε θέση:

 

* Η προσφορά ισχύει για 5 μήνες μετά από την ημερομηνία εγγραφής στο course (αναγράφεται στην απόδειξη των διδάκτρων) και μόνο για μαθητές που έχουν παρακολουθήσει το σχετικό course στο Steinberg Training Center του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Δεν συνδυάζεται με άλλου είδους έκπτωση.

Περιεχόμενα του μαθήματος

(Όλα τα παρακάτω περιλαμβάνουν τις ενότητες που συνήθως καλύπτονται σε μια τάξη με συγκεκριμένο επίπεδο δεξιοτήτων. Ο εκπαιδευτής μπορεί κατά τη διακριτική του ευχέρεια, να προσαρμόσει το πρόγραμμα του μαθήματος για να καλύψει τις ανάγκες της εκάστοτε τάξης.)

Ενότητα 1: Εισαγωγή, DAWSetupMidiSequencing 

 

Ενότητα 2: Audio Recording & Editing 

 

Ενότητα 3: Mixing, Signal Processing & Mastering 

( Οι αναφορές σε θέματα Notation - παρτιτούρας είναι περιορισμένες).


Προαπαιτούμενα

Για να μπορούν να παρακολουθήσουν το course, οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω:


Οι TOP 5 λόγοι για να επιλέξετε το Cubase Masterclass Course

  1. Μάθετε το καλύτερο DAW της μουσικής βιομηχανίας στο έπακρο και μην αποπροσανατολίζεστε από ανεπαρκείς μεθόδους που φαίνεται να αποτελούν εύκολες λύσεις. Το Cubase Masterclass Course γίνεται από εκπαιδευτές πιστοποιημένους από την Steinberg.
  2. Προβάλετε την αξία σας. Οι περισσότερες διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες, μπορούν να κερδίζουν περισσότερα από τους μη πιστοποιημένους συναδέλφους τους.
  3. Ξεχωρίστε στο τομέα σας. Η πιστοποιημένη γνώση μιας τεχνολογίας σας βοηθάει να ξεχωρίσετε από τους άλλους.
  4. Πάρτε τον έλεγχο της καριέρας σας στα χέρια σας στον γρήγορα εξελισσόμενο κόσμο της τεχνολογίας. Έχοντας ελλείψεις σε διάφορους τομείς εξειδίκευσης, η Masterclass πιστοποίηση, σας βοηθά να καλύψετε αυτά τα κενά και να έχετε μια ανοδική πορεία αλλάζοντας γρήγορα επίπεδα
  5. Είστε ενημερωμένοι και αυτάρκεις στο τομέα σας. Η διατήρηση μιας Masterclass πιστοποίησης, σας βοηθά να είστε παρών στις εξελίξεις και να παίρνετε τα μέγιστα από το βασικό εργαλείο της δουλειάς σας. 
 
Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις FAQs για το Cubase Masterclass Course

1. Πού γίνονται τα μαθήματα του Cubase Masterclass Course;

Στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, στο κέντρο της Αθήνας.

2. Πόσες ώρες διαρκεί το μάθημα;

Ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης είναι 4 μήνες (48 ώρες). Το μάθημα πραγματοποιείται 1 φορά την εβδομάδα και διαρκεί 3 ώρες (συνολικά 12 τρίωρα μαθήματα). Κάθε μάθημα περιλαμβάνει και 20 λεπτά διάλειμμα επιπλέον.

3. Ποιες μέρες γίνονται τα μαθήματα;

Μια φορά την εβδομάδα. Τρίτη ή Τετάρτη, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία.

4. Ποια έκδοση του Cubase διδάσκεται;

Πάντα η πιο πρόσφατη έκδοση Cubase Pro, όπως αυτή περιγράφεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Steinberg.

5. Το μάθημα είναι ατομικό ή ομαδικό;

Το μάθημα είναι ομαδικό (μέχρι 7 άτομα).

6. Σε ποιους απευθύνεται το μάθημα;

Το μάθημα απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν το Cubase και επιθυμούν να φτιάξουν μουσική ή να ηχογραφήσουν με αυτό. Αυτοί μπορεί να είναι αρχάριοι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική τεχνολογία ή προχωρημένοι χρήστες που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους. Αυτοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική παραγωγή, μαθητές που αναζητούν ένα πιστοποιημένο course στη διάρκεια της φοίτησής τους σε σχολή αντίστοιχου τομέα, επαγγελματίες με καριέρα στην μουσική βιομηχανία, ηχολήπτες, συνθέτες, μουσικοί, παραγωγοί, sound designers, beat makers.

7. Ποια θέματα αναλύονται στο μάθημα;

Παραπομπή: Περιεχόμενα του μαθήματος.

8. Ποιες είναι οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχω για να παρακολουθήσω το μάθημα;

Παραπομπή: Προαπαιτούμενα

9. Τι πρέπει να κάνω για να εγγραφώ στο μάθημα;

Επισκεφτείτε το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ώρες και μέρες του course, και στη συνέχεια κάντε την εγγραφή σας στην Γραμματεία καταβάλλοντας τα δίδακτρα του πρώτου μήνα διδασκαλίας. Τα δίδακτρα καταβάλλονται ανά μήνα.

10. Έχω αγοράσει το πρόγραμμα Cubase και έχω ήδη το συνοδευτικό Steinberg Key (USB-eLicenser). Χρειάζεται να αγοράσω καινούριο για να παρακολουθήσω το μάθημα;

Όχι. Αν είστε κάτοχος τον εκδόσεων Cubase Pro και Cubase Artist (εξαιρούνται οι εκδόσεις Cubase LE & AI & Elements που δεν το περιλαμβάνουν), τότε με την αγορά τους είστε ήδη κάτοχος του Steinberg Key (USB-eLicenser), οπότε και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δουλέψετε. 

11. Πώς θα μελετάω και θα εξασκούμαι στο σπίτι; Πρέπει να αγοράσω τα προγράμματα της Steinberg;

Όχι. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα πρόγραμμα. Εμείς θα σας παραχωρήσουμε για προσωρινή χρήση μέχρι το τέλος του Masterclass course, το Cubase Pro στην τελευταία του έκδοση. Ενημερώνεστε από τον καθηγητή στο πρώτο μάθημα και φέρνετε μαζί σας έναν εξωτερικό δίσκο USB όπως αναφέρεται στα Προαπαιτούμενα.

12. Πού μπορώ να βρω τα Training Files του μαθήματος;

Όλα τα απαραίτητα αρχεία που χρειάζεστε για το course, σάς παρέχονται από τον καθηγητή με την έναρξη των μαθημάτων, και σας αποστέλλονται ηλεκτρονικά ανά ενότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποστολή τους είναι να διαθέτετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email.

13. Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει ο Η/Υ μου για να μπορέσω να χρησιμοποιώ το Cubase για μελέτη στο σπίτι;

Επισκεφτείτε την σχετική ιστοσελίδα της Steinberg για το Cubase.

Σχετικό link: http://www.steinberg.net/en/products/cubase/specs_downloads.html

Προσοχή: Αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει ο Η/Υ σας για να λειτουργήσει το λογισμικό. Για προχωρημένες επιδόσεις θα πρέπει αυτές οι απαιτήσεις να υπερκαλύπτονται από το σύστημά σας.

14. Δεν γνωρίζω και τα δύο λειτουργικά συστήματα (Windows, Mac OSX) αλλά μόνο ένα από τα δύο. Είναι περιορισμός αυτό για την παρακολούθηση;

Καθόλου. Το Cubase είναι cross platform λογισμικό και διαθέτει το ίδιο περιβάλλον εργασίας και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Υπάρχουν μόνο μικροδιαφορές (που εξηγούνται) στις συντομεύσεις πληκτρολογίου και σε διευθύνσεις φακέλων.

15. Παίρνω κάποιο βιβλίο ή βοήθημα αν γραφτώ στο μάθημα;

Όχι. Όμως αν θέλετε, ο εκπαιδευτής θα σας προτείνει ενδεικτική βιβλιογραφία. 

16. Ποια είναι η διαφορά του Cubase Masterclass course σε σχέση με το ταχύρυθμο Cubase User Certification course;

Στο Cubase Masterclass course αναλύονται περισσότερα θέματα, τεχνικές και εφαρμογές παραγωγής σε σχέση με το ταχύρυθμο User Certification course. Άμεση συνέπεια των παραπάνω η καλύτερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών πάνω στο λογισμικό. Επίσης, σημαντικό πλεονέκτημα των μαθημάτων αυτών, είναι ότι ο σπουδαστής έχει αρκετό χρόνο να αφομοιώσει μεγαλύτερο μέρος από τη γνώση της χρήσης του λογισμικού και είναι σε θέση να την εφαρμόσει στην πράξη.

17. Τι περιλαμβάνει η τελική εξέταση πιστοποίησης;

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν γραπτή και πρακτική φάση. Οι σπουδαστές καλούνται να απαντήσουν επιλεκτικά σε 30 από ένα σύνολο 40 γραπτών ερωτήσεων και να αποδώσουν επιλεκτικά 4 ανάμεσα σε 6 πρακτικές εφαρμογές. Ο συνολικός χρόνος που προσφέρεται είναι 90 λεπτά.

18. Με τι βαθμολογία περνάω τις εξετάσεις;

Για να υπάρχει επιτυχία πρέπει να συγκεντρώσετε συνολική βαθμολογία πάνω από 70%. Το ποσοστό συμμετοχής των γραπτών θεμάτων είναι 70% και των πρακτικών 30%.

19. Η πιστοποίηση που θα λάβω αν ολοκληρώσω με επιτυχία το μάθημα έχει ημερομηνία λήξης;

Όχι… Αλλά αναφέρεται στην έκδοση του προγράμματος που ισχύει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που συμμετέχετε.

20. Είμαι ήδη κάτοχος του Cubase Masterclass Certification από την Steinberg, για προηγούμενη έκδοση του Cubase. Μπορώ να δώσω εξετάσεις για την πιστοποίηση Cubase Masterclass Certification στην νέα (τρέχουσα) έκδοση, χωρίς να παρακολουθήσω το τμήμα;

Ναι. Αν είστε ήδη κάτοχος μιας πιστοποίησης που αναφέρεται σε προηγούμενη έκδοση του Cubase και θέλετε να επικαιροποιήσετε την πιστοποίησή σας στην τρέχουσα έκδοση του προγράμματος, τότε δίνετε μόνο εξετάσεις για Re-Certification.

21. Αν δεν καταφέρω να πάρω την πιστοποίηση (αποτυχία στην τελική εξέταση) μπορώ να ξαναδώσω εξετάσεις;

Ναι. Μπορείτε να ξαναδώσετε εξετάσεις Re-Exam, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσετε ξανά το course (Απαιτείται η απόδειξη παρακολούθησης του course που έχετε παρακολουθήσει).

22. Γιατί να επιλέξω το Cubase Masterclass Course από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας;

Γιατί είναι το κορυφαίο Ωδείο στην Ελλάδα, με μια πολυετή πορεία στην εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, και συνεργάζεται με σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οίκους του εξωτερικού όπως Berklee College of Music, YAMAHA Music Foundation και την Steinberg Media Technologies GmbH.

Το μάθημα γίνεται με την πιο σύγχρονη δυνατή τεχνολογική υποδομή με το σπουδαστή να μπορεί να χρησιμοποιήσει υπολογιστές Apple iMac τελευταίας γενιάς, Midi Keyboard με controllers και drum pads.

Οι εκπαιδευτές που διδάσκουν στο course εφαρμόζουν την πιο σύγχρονη μεθοδολογία, είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από την Steinberg και έχουν πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία στο λογισμικό, ενώ έχουν παρακολουθήσει σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον έχετε προνομιακή έκπτωση σε όλα τα προϊόντα Steinberg από τον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας.

23. Αν επιλέξω αυτό το μάθημα έχω την δυνατότητα να αγοράσω το λογισμικό Cubase σε εκπαιδευτική τιμή (Educational);

Όχι. Οι εκπαιδευτικές εκδόσεις της Steinberg δεν προσφέρονται σε υποψήφιους που παρακολουθούν ταχύρυθμα courses ή εκπαιδευτικά σεμινάρια.

24. Είμαι ήδη μαθητής στο Music Production I course, στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Παραγωγής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Υπάρχει λόγος να παρακολουθήσω και το Cubase Masterclass Course;

Ναι. Το Cubase Masterclass Course είναι ένα ανεξάρτητο course με ένα συγκεκριμένο στόχο, την εκμάθηση σε βάθος του πιο βασικού εργαλείου για μουσική παραγωγή. Μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με όλες τις κατευθύνσεις του σύγχρονου Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Παραγωγής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή και για τους φοιτητές του κλασικού, μοντέρνου και παραδοσιακού τμήματος.

25. Σε ποια προϊόντα της Steinberg δικαιούμαι έκπτωση και πόση είναι αυτή; Από που μπορώ να προμηθευτώ αυτά τα προϊόντα;

Σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας Steinberg (Software & Hardware) έχετε προνομιακή τιμή την οποία δικαιούστε με την επίδειξη της απόδειξης είσπραξης των διδάκτρων. Η έκπτωση ισχύει μόνο για παραλαβή από το κεντρικό κατάστημα του Μουσικού Οίκου Φίλιππος Νάκας και όχι για ηλεκτρονικές παραγγελίες από το διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας. Ισχύς προσφοράς: μέχρι 5 μήνες μετά την ημερομηνία εγγραφής.

26. Μπορώ να μεταβιβάσω την έκπτωσή μου για προϊόντα Steinberg, σε άλλο άτομο;

Όχι. Το προνόμιο της έκπτωσης για αγορές προϊόντων της εταιρείας Steinberg, είναι προσωπικό μόνο για τον σπουδαστή και δεν μεταβιβάζεται, ούτε συνδυάζεται με άλλου είδους εκπτώσεις ή προσφορές.

Cubase Masterclass Course