Με δεδομένο ότι το σωστό μουσικό όργανο είναι απαραίτητο για την άρτια εκπαίδευση, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας παρέχει στους σπουδαστές του ένα πλούσιο εξοπλισμό όλων των μουσικών οργάνων από τους καλύτερους κατασκευαστές, σύμφωνο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε άψογη λειτουργική κατάσταση.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων διατίθενται πιάνα με ουρά και μεγάλος αριθμός όρθιων πιάνων, εγχόρδων, πνευστών, κρουστών και ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων, μονάδες ψηφιακής επεξεργασίας ήχου, ηχητικά συστήματα, computers κ.ά.

Κάθε χρόνο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας χαρίζει σε αρχάριους σπουδαστές του ή σπουδαστές επιπέδου προκαταρκτικής ή κατωτέρας τάξης που εγγράφονται για ολόκληρο το διδακτικό έτος, το όργανο που θα σπουδάσουν. Η προσφορά αφορά στα παρακάτω μαθήματα: βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, παραδοσιακό κλαρίνο ή μπουζούκι. Επίσης στους μαθητές πιάνου παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα όρθιο πιάνο για έναν ολόκληρο χρόνο και να το επιστρέψουν στο τέλος του διδακτικού έτους.

Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που 'λύνει' τα χέρια σε πολλούς γονείς που πριν προβούν σε οποιαδήποτε δαπάνη επιθυμούν να βεβαιωθούν για την κλίση του παιδιού τους σε κάποιο μουσικό όργανο.